Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hurtig i puperteten

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige.
Det er tideligt at gå i puberteten, men det er meget normalt! Dey kan godt være, at gennemsnittet ikke ligger der, men det er der overhovet ikke noget galt i! Hvis du er bange for, at folk skal se dine hår under armene kan du prøve, at barbere dig. Det gør ikke ondt overhovedet, bare du ikke for fat på noget løs hud (man kan købe nogle engangsskrabere i tiger) og hvis ikke du ved hvordan, kan du enten spørge dine forældre, eller søge på internettet.
Det lyder også som om, at din mens er på vej. Hvis ikke du allerede har gjort det, så skal du nok snakke med din mor om det. Jeg havde personligt rigtig svært ved, at tale med min mor om det, men da jeg først fik bragt det på banen var det faktisk rigtig rart, at få snakket om.
Jeg håber virkelig, at du kan bruge mine råd hilsen mig 😉

  • Håber jeg kan hjelpe!, 13 år

Jeg har også været meget tidlig i puberteten… Er elleve år og har lige fået min mens. ved at ingen fra min klasse har fået det, så gik hen til nogle af mine veninder fra klasse over mig og sagde det og spurgte om der var nogle af dem der havde det. Næsten alle havde det, og de synes at jeg var modig at sige det… Hvis du er tætte eller er veninder med nogle fra klasserne over dig, kan du snakke med dem om det. det hjalp i hvert til fald mig med det!

  • ...Anonym..., 11 år

Har seriøst det samme problem som dig jeg synes du skal lad vær med at tænke på det

  • Rådgiveren, 10 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat