Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

høj

hej, jeg er 11 år,

jeg er den højste i min klasse,

så jeg er meget længer i min udvikling

jeg har støre bryster og mere hår.

når jeg snakker med drengene ser de mig ikke i øjnene

men på mine bryster og jeg synds at det er mega irriternde

kh en 11 årig pige.

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 11,

Jeg er selv en dreng på 14, og jeg kan da 100% forstå hvis det er irreterende, at drengene stirrer en gang imellem!

Drenge er drenge, og selv jeg kan da komme til at gøre det en gang imellem. Måske skulle du se det mere som et kompliment; Drengene synes nok, at du ser ret godt ud.

Ifh til højde, så vil der altid være en forskel, det kan man ikke gøre noget ved. Hvis det er grunden til, at drengene “stirrer”, er det nok ikke med vilje, men mere fordi du bare er så høj som du nu er.

Husk også på, at når de andre fra din klasse rammer puberteten, kommer de nok også til at følge lidt mere med; Drengene bliver højere (Og mere irreterende)
og pigerne kommer også til at få bryster og hår på benene.

Der er en stor sansynlighed for, at din højde og bryster er grundet en tidlig pubertet, og det skal de andre også få – Tidligt eller sent.

  • Anonym dreng, Dreng, 14 år

Ved ikke om det er en trøst men du kommer sikkert til at syn på dig selv når du bliver lidt ældre. Jeg var selv megatræt af at være foran alle andre. Da de andre var små og spinkle var jeg høj, havde bryster, brede hofter og en trekant af hår forneden. Jeg synes det var megatræls. Drengene kiggede på mine bryster og pigerne kiggede på min trekant og min numse i badet. Nu hvor jeg er langt inde i puperteten er jeg glad for at jeg har kvindelige former. Mine bryster svulmer og drengene kigger og det tar jeg som en kompliment. Og jeg barberer mig forneden. Så selv om det er svært for dig nu skal du nok blive glad for at være foran de andre.

  • R, Pige, 14 år

hej. en dag rammer alle puberteten, og du er så heldig at være en af de første! alle piger ender self også med at få bryster og hår dernede alligevel. det er vel dejligt at vide, at ens krop fungerer som den skal 🙂 folk ser forskellige ud i hver deres former, og det er inspirerende for mig, at de udtrykker den, som den er. vær selvsikker og tag drengenes blikke som et kompliment – hvis det irriterer dig, kan du altid bede dem at stoppe eller tage noget oversized tøj på, hvis det er noget for dig. jeg synes, at høje mennesker er utrolig elegante! der er så mange grunde til at være stolt af sin krop 🙂

  • jk, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat