Brev

Hjælp er i puberteten!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 10…
Det er helt normalt at komme i puberteten i din alder. Og det er IKKE og jeg siger det igen IKKE klamt overhovedet at komme i puberteten lidt tidligere end andre. Du er bare det man kalder en early bloomer (hvilket betyder at man kommer i puberteten lidt tidligere end andre), og igen det er helt normalt. Alle dine venner behøves ikke at vide det hvis du ikke er tryg med det. Det er din krop, og derfor bestemmer DU!! For dem der driller eller kommentere på din krop kan du bare sige til dem, at det også snart sker for dem. Vi skal alle igennem puberteten. Nogen tidligere end andre. Og du kommer måske til at være lidt af en ekspert i din klasse, siden du har været igennem det, hvilket du ikke burde være flov over.
Jeg har endda selv været en early bloomer og endte op med at blive den der ekspert, tror jeg??
Håber jeg kunne hjælpe
Mvh – Keglen

  • Keglen, Pige, 14 år

Husk de andre synes ikk du klam. De synes du er få sej. Og måske driller:(Det er menlig misundelig på at det stadivæk ligner nogle på 8. i modsætning til dig;)

  • Anonym, Pige, 12 år

Bare rolig… det er ret normalt jeg kom også selv i puberteten som 10 år. Og er 11 nu og har menstration som den eneste i min klasse😁. Mine venner syntes ikke at det er klamt. Der er dog en som siger at jeg er tidelig på den men hun er bare misundelig. Det er helt normalt😁 er dog også den eneste der har uren hud og bumser.. kender godt den følelse jeg havde den selv i starten😁. Men det er helt normalt

  • A 😁, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat