Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

HJÆLP

hej.

jeg er en pige på 13 (snart 14)

jeg har fået hår under armene

og sagde til min mor at jeg syntes de lange toppe hun havde købt til mig var mega nice

men vil ikke have dem på

fordi jeg har fået har under amene.

men tror ikke hun forstod jeg spurgte om jeg måtte barbere mig.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

hvis du ikke må barbere for din mor, og håret under dine arme gør dig utilpas, kan du klippe det af med en saks og så vaske den bagefter. Men generalt er det ikke noget at være pinligt berørt over, og de fleste tænker nok slet ikke over det.

  • Halløj :), Pige, 14 år

Du kan altid bare selv gå ud og købe en uden hun ved det?

  • Anonym, 15 år

Hej

Hvis du gerne vil have grønt lys fra din mor, om at du må barber dig. Og ikke helt tør at sige det ansigt til ansigt, kan du skrive det til hende. For nogen er det nemmer, at skrive det end at få sagt det.

Men du behøves ikke at spørge om lov, da det jo din krop. Og hvis du føler du har brug for at barber under armene, og måske bene. Så gøre du det!! – Jeg begyndte at gøre det i ca. samme alder, men uden at spørge. Da min mor opdagede det, begyndte hun bare at købe skraber og barberskum til mig.

Vores mødre har skam været igennem det samme, så der ingenting at være pinlig over. Vi gøre det bare til noget meget større, end det egentlig er.

Og få at være ærlig, er der næsten ingen der tænker over. Om du har hår under armene, eller på bene. Da de selv tænker meget over, om de har behåret ben osv. – Nu er jeg 16 år, så har været i puberteten i lang tid nu. Ved også hvordan du har det, da jeg også var pinlig berørt over at have hår under armene og bene. Men her de seneste år, har jeg været fuldstændig ligeglad om jeg har haft hår på bene i 4 dage, eller under armene.
Og efter jeg har gjord det, er der seriøst ingen der har kommenteret på det. Måske nogen har kigget lidt på mig, men fuck det jeg hviler bare i mig selv.

Men det har også taget tid for mig, at komme her til – Pointen er bare du behøves ikke at spørge din mor, om du må gøre det. Gøre det hvis du vil, og hvis du ikke lige får barberet dig. Og man kan se hår, er der ingen der rigtigt kigger. Det forgår bare inde i din hjerne, at alle kigger på dig grundet hårene

Håber det hjalp en smule -held og lykke <33
Vh C

  • Fra C, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat