Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

HJÆLLPPP!!! HAR UNDER ARMENE OG MASSER ARMSVED!!!

Hej er en pige på 12 år som har fået hår under armene.

Det er mega pinligt og har prøvet at barbere det af selv

men gider ikke at gøre det i skjul mere.

Og mine forældre er skilt og kan bedst lide at snakke med min far

men gider ikke at snakke med ham om det.

Og min mor kan ikke holde på en hemmelighed

så alle i familien ville få det at vide og det er mega pinligt!!!

Overvejer at snakke med min søster om det som er 24 år

men vi er langt fra tætte.

Er også begyndt at svede mega meget under armene og det err VILDT PINLIGT!!!

Og man kan tit se det på min bluse

og er bange for at nogen vil lægge mærke til det

for er blevet drillet med det før.

Og deodorant hjækper ikke på mig

for efter en halv time svedere jeg endnu mere.

Hvad skal jeg gøre ?!??

Hilsen pige på 12 år

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 12.

Det er helt normalt at have hår under armene – de fleste begynder at få det i teenagealderen ligesom dig, så det er slet ikke noget at skamme sig over. Så længe man barberer sig en gang imellem, så er der intet problem. Jeg synes, at du skal snakke med din mor om det. Det kan godt være lidt pinligt i starten, men efter min oplevelse føler man sig meget bedre tilpas bagefter, og så skidt pyt om hun fortæller det videre! I det mindste behøver du ikke gøre det i skjul mere. Og jeg er sikker på, at din familie vil være meget forstående.

Vasker du dig under armene, før du tager deodorant på? Det plejer at hjælpe med at få den til at holde i længere tid, og man lugter mindre af sved.

Hilsen mig

  • mig, Pige, 15 år

Kender det godt. Det er vildt irriterende! Noget jeg gjorde en når jeg svedte meget var at jeg sagde at jeg skulle på toilet, så tøj jeg min trøje af og vaskede sved væk. Jeg var vildt pinlig over det men det var der aldrig nogen grund til. Flere fra min klasse gjorde åbenbart det samme. Det sker for alle og det hjælper ikke at skjule det. Vi snakker ikke om det i min klasse men vi ved allesammen godt at alle i klassen sveder. Det sker bare. Også for voksne. Bare vent! Dem der tror de har ret til at drille med sådan noget kommer måske til at svede endnu mere.

Et godt tip til perioder hvor man sveder meget er at tage løst/luftigt tøj på. Og ikke for meget. Kroppen sveder jo for at køle kroppen ned så hvis man undgår at være for varm (specielt under armene) går det nok ikke helt galt.

Hvis det er noget du er nervøs over eller er bekymret for ville det være en brandgod ide at snakke med din søster! Jeg har aldrig haft en storesøster jeg kunne spørge om den slags men gud hvor ville jeg ønske jeg havde. Og så er det aldrig for sent at få et tættere bånd til dine søskende.

Jeg glemmer helt hårene! Jeg har selv massere. Det sker også bare for alle. Man kan godt barbere sig hvis de bliver direkte irriterende. Men du skal ikke gøre noget hvis du ikke er tryg ved det. Det er bare hår. Ligesom dem du har på hovedet og overalt på kroppen.

Det handler bare om at vide at man er helt naturlig. Gør det du synes er mest behageligt og hvis nogen synes det er noget at drille med kan de bare sidde og have det dårligt med dem selv når turen kommer til dem.

mus <,3

  • lee, nonbinær, 14 år

Jeg har det samme problem me at svede!! Det er SLET ikke pinligt, for AAAALLE har det!!! Jeg bruger en deo fra Matas 2 gange i ugen som hjælper så man ikke sveder! Du kan evt søge på Google eller snakke med nogen om det! Jeg lover dig din storesøster vil lytte selvom i ikke er mega tætte, og 100% også din far❤️

  • Hjælper❤️, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat