Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har ikke fået noget hår dernede?

Jeg er en pige på 14 år og jeg går i 8. klasse.

Jeg har altid været den der er bagud med puprteten i min klasse. Alle andre piger fra min årgang er gået i puperteten, fra lang tid siden, og rigitg mange har fået menstruration, og hår dernede.
Jeg er her fra ca. 3 måneder siden, begyndt at gå i puperteten. Mine bryster er begyndt at vokse, og jeg ved også at min mor gik i puperteten, på det tidspunkt.

Jeg forstår bare ikke, at der ikke er kommet noget hår dernede.

Min mor har heller intet hår dernede, men jeg har altid troet at hun har barberet det af. Jeg forstår det ikke, og er bange for at der er noget galt med min krop?
Er det unormalt ikke at have hår dernede?

Vh. L

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Nu ved jeg godt jeg er en dreng men, Jeg tror det har noget at gøre med din hårfarve. Altså jeg har leverpostej hår, og jeg har mørke hår dernede. Jeg fik også hår dernede i en ret tidlig alder, Jeg var vist 8-9, Men da jeg var 10 Havde jeg allerede en mørk ring, Rundt om testiklerne og videre rundt.

  • Emil, Dreng, 12 år

hvis du er blond kan man tit ikke se håret men hvis du er overvægtig kan det også komme senere ud

fra 11 året pige

  • 11 året pige, Pige, 11 år

jeg ville skrige af glæde hvis det var mig, men forstår selvfølgelig stadig det problem. Jeg tror bare vi piger går for meget op i alt det vi ikke er og har, istedet for alt det vi rent faktisk er og har. Jeg er lille og ønsker at blive høj min bedste ven er høj og drømmer om min højde.. Jeg tror ikke altid at man bliver gladere bare fordi man får hvad man ønsker.
Så nyd at du ikke har noget problem med bikinier og hår. Indtil det kommer en dag.
vi har for travlt med at vente og vente på at blive det “bedre” jeg ved du er smuk og perfekt uanset hvad! Det ved jeg forresten vi alle er!!!

  • Mille, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat