Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har det dårligt med mens

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Jeg fik menstruation for 4-5 år siden, så jeg var 8 år, hvilket er en rigtig tidligt alder at få det i, og kan også virke rigtig skræmmende. Jeg havde det på præcis samme måde som dig. Der gik faktisk nogle dage før jeg ”sagde” til min mor, jeg havde fået det. Hver eneste gang jeg fik min menstruation, skrev jeg en besked til min mor, fordi jeg synes det var lidt pinligt at fortælle hende det ansigt til ansigt, også skrev hun det ind i sin kalender, det ved jeg dog ikke om i gør hjemme ved jer. Jeg fik altid et kæmpe chok når jeg fik menstruation, og jeg kunne slet ikke klare at bruge bind. Jeg synes det irriterede mega meget, især hvis de var lange og havde vinger, så jeg valgte altid at klippe vingerne af og klippe dem lidt til så de ikke var så lange, hvilket man IKKE skal gøre!
Hvis ens veninder har fået deres menstruation er det nok nemmere at snakke om, og hvis man føler man er blødt igennem kan man altid spørger sin veninde, også kan hun kigge, ude det virker alt for mærkeligt hvis det er i offentligheden.

Jeg bruger ikke tampon, jeg har prøvet, men taget den ud med det samme fordi det simpelthen ikke var mig.
Man lære lidt med årene at det enten er bind, tampon eller menstruationskop.

Den dag idag bruger jeg stadig KUN bind, og MED vinger og helst lange så jeg er helt sikker, så ting kan sagtens ændre sig i løbet med tiden, og det vil ikke virke så skræmmende mere, men mere en sådan ”nå okay” ting.

Jeg håber du kunne bruge det til noget, og evt. snak med din mor eller andre om det ellers (:
Knus <33

  • billieee, Pige, 14 år

Hej Har et par tips til hvis nu du ikke gider bløde på sengen,

1. Tag nat tøj på
2. Tag et Håndklæde På lagnet
3. Slap helt af (:
Tænk på alle de gode ting SU skal lave når din menstrutation er ovre og hvis du ikke har nogen planer så kan du jo lave planer … men ja ( hilsen den uduelige hjælper ) ❤️

  • (:, 16 år

hej
Jeg ved hvor bange man gane være for at bløde igennem i skolen, men har aldrig selv gjort det, og jeg ved hvor irriterende det kan være med bind og så har jeg noget der måske kan hjælpe prøv at skifte mærke på dine bind og hvis det ikke hjælper er det måske på tide at du begynder at bruge tampon og jeg ved godt at det lyder mærkeligt med en tampon da jeg selv begyndte at bruge det tidligt, men det hjælper.

  • en der har det på samme måde, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat