Brev

Hader dem….

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej jeg er 11 år og jeg er også begyndt at udvikle bryster, det er helt normalt og alle piger kommer igennem det jeg synes også det var lidt pinligt i starten, du kommer til at vænne dig til det, hvis du syntes det er pinligt at have bar overkrop derhjemme når du fx. Skal have tøj på eller sådan noget så (det hjalp i hvert fald med mig) bare ignorer det for alle ved jo at det kommer til at ske. Til gym kan du spørge om du tage noget andet tøj på til det, fordi du ikke føler dig tilpas i dragten. Og du kan sagtens være fri, og hvis du ikke går i stramt tøj så er det mindre tydeligt du behøver ikke at skjule dem med dit hår det er bedre at du ligesom på en måde viser dem frem ikke sådan “se mine bryster” men lade være med at skjule dem for så bliver det mere normalt. Og ja jeg kender godt dit problem sådan havde jeg det også i starten men jeg vendte mig til det og nu tænker jeg ikke så meget over det. Ja det var mine råd ved ikke om de hjalp men her er min meneng🤞💗😉

  • Fra en, Pige, 11 år

Hej pige.
Jeg har alt for store bryster! (Bh str f)
Men altså der er ikke meget at gøre ved!

Vær glad for din krop!
I min klasse er de andre ikke rigtigt i puberteten ednu (nogen er)

Men alle skal igennem det!
Bare vær glad😁
Tænk på alle de piger der vil have større bryster!

Håber jeg kunne hjælpe lidt på vej💛

  • 😊😊😊, Pige, 13 år

Det er sikkert ingen hjælp, men tro mig, du vænner dig til dem og blir glad for dem. I starten, altså da jeg var sådan en 11-12 år, der synes jeg også det var sådan nogen mærkelige udvækster. Jeg prøvede også og skjule dem i starten for de var ret store og gå i løse hoodies og sådan, men på et tidspunkt tænkte jeg, nej, det skal fanme være løgn! For de var jo også mig så jeg begyndte at gå i strammere tøj og lissom være ved at jeg altså havde bryster. Så begyndte jeg at få blikke fra drengene og nogen af pigerne og det var enlig ok. Da så min sexualitet begyndte fandt jeg ud af hvad de var til for der er vild meget følese i ens bryster når man blir lidt ældre. Og min kæreste elsker at lege med dem og jeg blir glad når han gør det og nu tænker jeg, fedt at jeg har bryster. Og de er faktisk str. C. Jeg er glad og det blir du også en dag.

  • XYZ, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat