Brev

Hår på krop

Jeg er bange for at snakke med min mor

om at jeg gerne hvil barbere ben

det er iser pinligt til svømning i skolen

jeg håber at i kan hjælpe mig

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej,
Det synes jeg overhovedet ikke du skal være flov over. Du kan prøve at snakke med din mor om, hvad der gør at du gerne vil barbere ben. Så er jeg sikker på hun nok skal forstå dig, og så kan I sammen snakke om hvad I skal gøre.

Det at have hår på benene er desuden helt naturligt og intet at være flov over. De andre piger i klassen har også hår på benene, og de lægger helt sikkert ikke mærke til det. Jeg har lært, at andre er så optagede af hvad de selv er flove over ved dem selv, at de ikke lægger mærke til andre. Men hvis du rigtig gerne vil barbere ben så skal du selvfølgelig gøre det

  • Klara, Pige, 19 år

Hej

Du skal slet ikke være bange for at snakke med din mor om det hun gør det jo nok også.

Jeg kunne heller ikke lide at fortælle min mor det, men jeg gjorde det og hun tog det fint hun viste mig bare hvordan man skulle gøre.

Så bare sig det til hende.

Håber jeg kunne hjælpe.

  • Hjælper hvor jeg kan ❤️❤️, Pige, 16 år

Hej pige på 11.
Jeg forstår dig virkelig godt og har lidt samme dilemma. Jeg har valgt at vente lidt med at barbere mig. Jeg synes at hvis du virkelig gerne vil så snak med din mor eller far om det. Jeg er sikker på at de forstår dig. Hvis du har en ældre kusine eller søster kan du jo også spørger dem om hvad de gjorde/gør. Jeg tror mange af pigerne fra din klasse går med samme dilemma. Så hvis du tør kan du jo spørger ind til det.
Håber du kan bruge svaret😜

  • En pige der prøver at hjælpe, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat