Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hår på fissen

Hej jeg er en pige på 12 år

Og jeg har fået hår på fissen,

som den eneste

Ingen af de andre piger har hår på fissen

og jeg føler bare at det ser grimt ud

fordi det er sorte hår (fordi jeg er mørkhåret)

så det er nemmere at se.

Jeg har sagt det til min mor

men hun siger bare jeg skal barbere mig,

men jeg er bange for at det gør ondt.

Hvad skal jeg gøre??

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

NÆSTEN alle får kropsbehåring når de går i puberteten. Det er en helt normal ting, og du skal ikke barbere dig, før du er klar.
Det gør på ingen måde ondt, hvis barberingen foretages korrekt. Du kan Google, hvordan du gør, eller så kan du spørge din mor.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hejsa søde, ja det er noget alle piger går i gennem. Jeg var også den første i min klasse jeg var kun 9-10 år, jeg var megaa pinlig over det. Men nu er der en sommerferie på vej også efter sommerferien tror jeg de andre piger også har fået hår dernede.
Ellers så husk at det er din krop og det er dit valg, hvis du synes det er grimt så barber det ellers kan du evt. dække med et håndklæde når der er idræt/svømning (det gjorde jeg og gør stadigvæk)
Kh. Mig❤️

  • Sofie, Pige, 16 år

Hejsa søde!
Det er først og fremmest helt naturligt men jeg forstår det er træls. Jeg har mørke hår og derfor gror de hurtigere ud og sådan noget… jeg barbere min fisse men du ved… det kan du også prøve… jeg forstår godt at din mors svar var ret træls og jeg ville blive ked af det over bare at få sådan en svar fordi det kan være besværligt!
Jeg tænker på om du kunne skrive til privatsnak kl 15:00 i dag… der kan man skrive om alt fra sex til det med at barbere sig… til kroppen og prævention! Du kan selfølgelig også skrive til BørneTelefonen. Du bestemmer ❤️

  • Sara er her for dig, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat