Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hår i skridet, og mens på ferie…

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Jeg vil som alle andre gerne lige starte ud med at sige, at det er helt normalt at have menstruation. Det er der intet pinligt i. Det er selvfølgelig meget nemt for mig at sige, og jeg ved godt, at det er svært at ændre på den overbevisning, når man først har fået den. Det er også helt okay.
Jeg vil råde dig til 2 ting:
Hvis din menstruation skulle komme midt/slut i ferien, så vil jeg helt klart anbefale dig at investere nogle tamponer. De kan købes i alle supermarkeder og apoteker. Det er der selvfølgelig heller ikke noget unormalt over.
Hvis du derimod stadig har din menstruation når i tager afsted, og du kan fornemme at der ikke er langt igen til at den slutter, kan man sagtens bade uden noget. Ja, det lyder underligt og klamt. Men det kan man sagtens. Men det skal du selvfølgelig kun gøre, hvis du har lyst.
God ferie og held og lykke.
Hilsen Mig.

  • H, Pige, 16 år

hej pige
jeg er også ret bange for at få min mens jeg er nu kun 10 år men snart 11 år du kan måske sige det til en du ved du kan stole på. Og så kan du måske sige det til din lære og husk og sig du skal ikke sige det til nogen knus Karoline❤❤

  • Karoline, Pige, 10 år

Jeg har selv prøvet at barbere mig forneden men jeg synes der kommer stubbe med det samme og det klør. Jeg har en veninde der jævnligt bliver vokset forneden af en professionel. Det er megadyrt men til gengæld er det lissom at røre ved babyhud at røre hende ved sprækken. Jeg ville ønske jeg havde råd til at blive vokset men det har jeg ikke. min veninde er heldig, hendes forældre betaler for det.

  • Y, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat