Brev

Hår eller ej?

Jeg er virkelig i tvivl om jeg skal barbere mig forneden.

Vil gerne bestemme mig inden skolen starter igen.

Hvad tænker I fordelene og ulemperne er?

Jeg er meget i tvivl om hvad jeg skal gøre.

Hvad gør I?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Fordele ved hår er at det er megabesværligt og træls at fjerne dem. Det tager tid og det klør en del. Ulempen ved at ha hår er at man måske føler sig mere fri og sexet hvis man er er glat ved begge åbninger, specielt hvis man har en partner. Jeg har selv været i tvivl men vælger i øjeblikket at være glat da jeg er i et forhold.

  • Camille, Pige, 15 år

Jeg syntes KUN at du skal gøre det hvis du føler trang, ellers syntes jeg IKKE at du skal gøre det, fordi det beskytter dernede med fx ikke at få infektion. Så hvis du er i tvivl så vent, du kan altid gøre det på et andet tidspunkt, også når du er startet i skole igen.
Men håber på at du kunne bruge mit svar

  • Its Me, Pige, 12 år

Vi har snakket en del om barbering i min venindegruppe. Vi er godt klar over at hår beskytter skeden men vi er også enige om at en pige er pænest når hun er glat. Så vi er allesammen i gruppen barberet. Jeg er glad for det for det gir også en samhørighed eller noget med de andre, fx når vi sover sammen. Men andre kan jo godt ha en anden mening.

  • Amanda, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat