Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hår dernede

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 14

Det er et meget følsomt sted at barbere sig så det er godt at du gerne vil gøre det på den rigtige måde så du ikke får irriteret hud og rødde knopper 🙂

Skal man bruge en bestemt skraber?
– Det kan være en god ide at bruge en skraber kun til der nede og en anden skraber til resten af kroppen. Husk også at skifte bladet ofte.

Hvilken retning skal man barbere sig?
– Jeg plejer at trimme med en saks før jeg går i bad (hvis altså hårene er blevet lange). Det er bare lettere at hårene er kortere. Du skal altid barbere MED hårene så du undgår rødde knopper 🙂

Hvilken stilling skal man sidde i?
– Der er ikke en bestemt måde at sidde på. Det kan være rart at have et spejl så man kan se hvad man laver, men det er op til dig hvad der er bedst. Dog ville det være smartest at sprede benene lidt.

Er det bedst at bruge barberskum?
– Efter min mening er det bedst ikke at bruge barberskum, da det er hårdt for huden dernede og kan øddelægge skedens balance. Jeg plejer at smørre en mild, parfumefri, allergivenlig bodylotion udenpå efter baddet.

Tip:
– Det er bedst at barbere sig dernede i slutningen af badet, da hårene er mere bløde.
– Du kan evt. starte med bare at barbere dig i bikinilinjen og se hvordan det går. Efter du kan det, kan du jo prøve at barbere lidt mere 🙂

Jeg håber, det hjalp en smule, ellers findes der gode youtubevideoer <3

Hilsen en pige på 15

  • :), Pige, 15 år

jeg er enig med fiepigen bare brug voksstrips det gør jeg hver dag 🙂

  • Boris, Pige, 23 år

Jeg barberer mig altid efter et langt varmt bad. Jeg bruger en skraber KUN til det dernede og husk MED hårene. Jeg gør det tit så de når ikke og vokse ud så det er nødvendigt med en saks. Jeg sidder på gulvet og skræver og bruger et spejl. Det er helt nødvendig med et spejl når man barberer sig i numsen. Jeg bruger noget olie bagefter, ved ikke præcis hvad det er men min mor bruger det og jeg synes det er godt. Håber du blir glad for det.

  • Victoria, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat