Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hår

jeg barber mig der nede

men når håret kommer ud igen klør det

hvad skal jeg gøre?

og er det normalt at barbere sig der nede?

hilsen pige 12 år

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12.

Det er fuldkommen normalt at barbere sig i skridtet. Du skal huske at skraberen skal være ny og at gøre det på den rigtige måde (står på pakken/Google det).

Man vælger selv om man vil barbere sig eller ikke.

  • Sjdj, Pige, 14 år

Jeg vil sige det er ret normalt. Ca halvdelen af pigerne i min klasse barbere sig ved revnen og i numsen. Nogen er ikke så udviklede og har ikke fået hår endnu og resten lar håret gro. Det klør også hos mig men jeg bruger noget creme til og smøre med, det hjælper.

  • ST, Pige, 13 år

Hej.

Det er mærkeligt, når ens krop pludselig begynder at ændre sig. Men det er så normalt, som det overhoved kan være, og alle skal igennem det.
Man reagere forskelligt. Nogle vil lade det gro, mens andre, barbare det af. Der er ingen af de ting, som er bedre end det andet.
Til dit spørgsmål, om at det klør. Det er jeg sikker på, at alle piger har prøvet. Ihverfald mig. Min erfaring, er at jeg skifter skraber hver gang. Et godt trick, man også kan benytte sig af, er at bruge noget barberskum. Det gør jeg, og det hjælper. Når jeg er færdig, supplerer jeg med noget body lotion, så det ikke bliver for tørt.

Håber du finder en god løsning.
Hilsen Mig

  • S, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat