Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forvirret om hår på mine ben (+lår)

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej Dreng 12 år, det er vigtigt at du fugter dine ben imens du shaver. Det kan være i badet, så dine ben er våde og fugtige.
Jeg er også selv begyndt at få lange sorte hår på benene, og jeg barberer dem ikke. Min personlige holdning er også at man ser mere maskulin og moden ud med hår på kroppen. Men hvis du synes at det ser flottest ud med glat-barberede ben, så er det det du gør.
Men husk at fugte dine ben, så du ikke får røde og prikkede ben 🙂

Hilsen Anonym Dreng, 12 år

  • Anonym, Dreng, 12 år

Hey!
Jeg er en pige med mørkt hår. Jeg har meget hår på armene og benene, du er ikke den eneste, og ja, jeg er en pige. Jeg ser også tit drenge og piger med helt glat hud (selv fra min klasse) men jeg prøver stadig at være glad med meget hår (det er virkelig svært om sommeren), det er svært men du skal bare vide at du ikke er den eneste og jeg er en pige, det er mere normalt for drenge at have hår.

  • Pige med hår, Pige, 12 år

Personligt selv hader jeg at barbere dem og gør det derfor ikke. Og det er fordi det klør og så er det heller ikke så grimt og klamt set af folk for os drenge. Desværre er det et tabu for piger, men ingen ser ned på der for os drenge.

  • Anonym, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat