Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forhudsforsnævring

Jeg har været til lægen

og fik desværre af vide

at jeg har forhudsforsnævring

og skal på hospitalet og opereres.

Men jeg vil have hjælp fra andre

som eventuelt også har haft samme problem.

Jeg skal have fjernet alt forhuden.

Hvordan havde i andre med at blive omskåret

for jeg tænker at det må være mærkeligt at være omskåret.

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej dreng
Jeg kan nok ikke svare på dit spørgsmål, men vil lige sige at det er sindsygt sejt at du bare tager det sådan som det er!💪

Du er perfekt som du er og jeg synes du ikke skal tænke på at det er mærkligt. Du vænner dig til det. Det er jeg sikker på!!💗

Husk at alle vores uperfektheder ligefrem gør os perfekte!😊

Håber du forstår hvad jeg vil sige med det her!! Og håber det bedste for dig!!💗👌

  • 💗💗💗, Pige, 14 år

Hej
Jeg var selv i en lignende situation for nogle år siden, og skrev enda også selv her ind til børnetelefonen. Jeg endte dog ikke med at blive omskåret, men jeg var meget nervøs for det. Men jeg kan så sige nu, at der er ikke noget som du skal være nervøs for. Det meget almindeligt i andre lande og kulturer, at blive omskåret. I USA f. Eks. Er helt klart størstedelen af befolkningen omskåret. Nu har jeg haft nogle seksuelle erfaringer, og jeg kan fortælle dig, at du ikke skal bekymre penis inde for sex osv., hvis du går og tænker på det. To af mine rigtige gode venner er omskåret, den ene på grund af hans religion og kultur, og den anden pågrund af samme problem som du har. Og de fortæller begge to, at der er ikke noget at være bekymret for. Det bliver hurtigt normalt for en, og man tænker hurtigt ikke over, at ens penis er blevet omskåret. Jeg kan også sige igen, at inde for sex og andre seksuelle ting, der skal du ikke være bekymret. Ham den ene har et rigtig aktivt seksuelt liv, med mange forskellige partnere, og der er ikke nogle af hans tøser, som har tænkt over det. Ham den anden som også havde forhudsforsnævring siger, at det faktisk var ret rart efter operationen, så det er jeg også sikker på, at det nok også bliver for dig.
Så alt i alt har du ikke noget at bekymre dig om. Jeg håber at mut svar kunne bruges
Hilsen en 16 årige dreng.

  • Dreng på 16 år, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat