Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

forhud

hej jeg er en 16 årig dreng

og kan ikke trække mit forhud helt tilbage

kun en lille smule

hvad gør jeg

Dreng, 16 år
Svar fra andre

Børn

Hej

Når man ikke kan trække sin forhud tilbage, kaldes det for Forhudsforsnævring (el. Phimosis). Man skal kunne trække det tilbage, fordi ellers kan man ikke sørge for at ens penis er ren og har god hygiejne, og man risikere at få betændelse.

https://netdoktor.dk/sygdomme/fakta/forhudsforsnaevring.htm

https://www.sexlinien.dk/emneside-drenge-maends-kroppe/forhudsforsnaevring

Har fundet nogle sider hvor du kan læse lidt nærmere omkring forhudsforsnævring hvis du vil.

Dengang jeg blev opereret for det blev jeg bedøvet og puttenuttet til søvn, og så snart jeg var helt bevidstløs, begyndte de operation?

Efter operation kan du nok forvente at det gør pænt ondt eller at det svier i lidt tid. Du kan også forvente at den måske er lidt hævet eller andet, men bare lad være med at røre den eller noget, den skal lige holde sig i ro.

P.S. Du skal huske at trække forhuden tilbage i badet og vaske det, hvilket måske også gør ondt fordi den ikke har været i fysisk kontakt med, ja, f.eks. vand. Der kan du vaske med en svag brusestråle, men senere hen vil det langsomt gøre mindre ondt og du kan vaske det uden smerte.

TL;DR: jeg kan anbefale at finde tid hvor du kan opereres for Forhudsforsnævring så du kan sørge for at din penis har et godt helbred.

Håber det kommer til at gå godt og undskyld det blev for langt. 😀

  • Hej, Dreng, 17 år

Jep, du har forhudsforsnævring. Gør som drengen ovenfor skriver. Tag kontakt til læge og muligvis få det opereret, hvis det er nødvendigt.

  • Anonym

Hej dreng jeg har haft det som dig.

Jeg gik til min forældre og de sagde at vi skulle prøve at finde en tid til lægen det gjorde vi så og han (lægen) sagde at jeg nok skulle have en oparation dernede det fik jeg så og det skal lige siges at det gjorde SINDSSYGT ondt der nede efter operationen men det kan klart anbefales hvis du ikka kan trække den forhud helt tilbage. (jeg fik min operation da jeg var 10)

Håber du kunne bruge mit svar KH. Den anonyme

  • Anonym, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat