Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fordele ved g-streng?

Jeg har set i idræt

at nogen af af pigerne fra min klasse

er begyndt at gå med g-streng.

Jeg er ret nysgerrig på det

men tør ikke spørre ind til det.

Jeg har aldrig prøvet og gå med g-streng.

Hvad er fordelene enlig ved det?

Tænker i det er for tidligt

når man ikke er ældre eller er det okay?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Det er helt okay at gå med g-streng og du er ikke for ung til det. Min tvillingesøster begyndte med det fordi hun ikke synes at det var pænt at man kunne se hendes trussekant. Og så synes hun bare det er mere behageligt.

Hvis du kan lide det synes jeg bare du skal det. Men der er heller ikke noget galt med hvis du bare har normale underbukser/trusser på.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Tror det er noget der kommer med puberteten. Mange af pigerne i min klasse begyndte også at gå med g-streng da vi kom i pubertet. Jeg gjorde det også selv. Dels føler man sig på en måde mere fri og så er man måske obs. på at man måske tager sig lidt lækker ud eller noget. Jeg havde da ikke noget imod at man kunne se mine balder hvis vi havde soveaftaler eller filmaften eller noget i pigegruppen. Så du kan sagtens forsøge og se om det er noget for dig. Man skal dog lige vende sig til at have dem på.

  • pigen P, Pige, 15 år

Tror den største fordel nok er at man ikke kan underbuksekanter hvis man har tynde bukser på. Det er virkelig sjovt at se drengene kigge efter underbuksekanten og når de så ikke kan se den tror de måske man ikke har noget indenunder og det er sygt frækt!

  • anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat