Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fordele ved at shave?

Jeg har lagt mærke til i idræt

at flere piger er begyndt at shave forneden.

Det er noget jeg tænker meget over

men er desværre for genert til

at snakke med dem der shaver om det.

Hvad er enlig fordelene ved at shave forneden?

Jeg tænker jo lidt på måske selv at begynde

men er usikker.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg er selv begyndt at shave forneden for og bagtil selv om jeg i starten var bange for at jeg kom til at ligne 11-årig. Men jeg er blevet virkelig glad for det selv om det er ret besværligt. Jeg synes simpelthen jeg er pænest og tager mig bedst ud når man kan se sprækken og der ikke er hår i numsen heller. Så jeg synes altså bare det er et spørsmål om at se ud.

  • anonym pige, Pige, 14 år

Der er ikke rigtig nogle fordele udover det for nogen kan gøre dem mindre flove over sin krop hvis du er udtrykke ved at have hår dernede. Men der er fordele ved at have hår. Det hjælper på at beskytte mod sygdom ved skridtet. Men du må helt selv bestemme. Hvis du har lyst skal du bare gøre det og hvis du ikke har er det også helt i orden. Men husk at passe på Da det kan gøre lidt ondt at barbere dernede. Jeg prøvede engang at barbere i kanten og det gjorde ondt at have underbukser på de to første dage efter jeg havde shavet.

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej
Det er egentlig ikke nogle fordele. Det handler kun om hvad man synes der ser pænest ud. Har selv prøvet at shave dernede, men var ikke fan af det.
Prøv det, hvad er det værste der kan ske? Det vokser jo ud igen.
Knus C <333

  • C, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat