Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

For tidligt? Hvordan får jeg nogle?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, det er ikke for tidligt at barbere, hvis du rigtig gerne ville barbere dig og ikke tør spørge din mor om hun vil købe en, kan man købe en skraber i normal:)

  • Anonym, Pige, 13 år

Brug en “undskylding”
Da jeg først skulle barber mig var jeg 13 jeg spurgte min mor om jeg ikke kunne gøre det, fordi jeg skulle konfirmers og man kunne se mine armhår i kjolen.
Hvis du skal til noget konfirmason, fødsldag, barnedåb eller bryllup osv. og du skal have en kjole/trøje på hvor man kan se det, så spørg.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hejsa. Jeg begyndte også selv at få hår under armene til den tid og heldigt for mig var det i corona lock-Down så ingen kunne se hårene men da vi skulle til at åbne op igen blev jeg nervøs. Jeg går til meget sport og derfor ville jeg også barbere mig under armene. Det er helt normalt og det behøver ikke at være pinligt. Det er ligesom man har hår på hovedet. Begge ting normalt men det kommer bare på forskellige tidspunkter. Brug aldrig andres skrabere da der er barakterier på. Snak med din mor om det. Du kan sige at du er begyndt at få hår under armene og det synes du ikke er særlig behageligt at gå rundt med så om du ikke kunne prøve at barbere dig. Sådan spurgte jeg.

Hilsen pige på 13

  • Pige 13 år, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat