Brev

Føler mig lille:(

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hejsa.
jeg kan forstå det er en hård situation at stå i, men alle er som de er.
man kan ikke være som de andre.
du skal nok komme i puberteten.
jeg er selv 13 år, og har ikke fået mens indnu.
så det er helt normalt, og man kan ikke sammeligne andre folk med en selv, man er perfekt som man er.
jeg håber du kunne bruge det.

  • Anonym, Pige, 13 år

Hey!

Jeg har været præcis i din situation så jeg ved hvordan det er! Jeg troede i laaang tid at man kunne se ældre ud og at det ville blive bedre hvis jeg gik i det bestemte tøj som ville få mig til at se ældre ud. Men så indså jeg at det er normalt at være helt flad som 11-15 og at det er noget pjat. Jeg mødte også en pige som er 12 og næsten helt flad og går i det tøj hun vil gå i, tilgængel oprører hun sig mere moden og det er jo det der betyder noget! Så fuck det! Fun fact-Bare fordi din søster ikke har store bryster betyder det ikke at du ikke kommer til at få det i den alder, men som sagt det betyder intet.

Kh K

  • 💪💪💪💪💪💪🏿💪🏿💪🏿💪🏿💪🏿, Pige, 15 år

Hejsa,

Det skal du overhovedet ikke bekymre dig om! Hvis du er næsten 12, så må du gå i 6. klasse, tror jeg. Det er helt normalt ikke at være kommet i puberteten i din alder, det var der ikke særligt mange, der var i min klasse.

Jeg fik først min mens, da jeg var næsten 14, og det er der ikke noget problem i overhovedet! Så længe man får mens før 16 år, er der ikke noget problem! Du skal faktisk bare være glad for, at du ikke har mens – det er ikke rart.

Jeg havde først meget små bryster, og så i starten af 8. klasse blev de store, så der er ikke noget problem der. Dine bryster skal nok komme!

Du behøver overhovedet ikke at bekymre dig. Det hele skal nok komme og nok også lige om lidt.

Det første, du kan kigge efter med dine bryster, er om der en kugle inde i dit bryst. Så er de på vej. Du kan også kigge efter, om du lugter af sved, for så er du også kommet i puberteten, og så kan jeg anbefale en deo:)

Hilsen Mig,

  • :), Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat