Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er min udvikling gået i stå

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13 år.
Du skal slet ikke være ked af det.
Du er kun 13 år gammel og er lige blevet teenager. Så din krop har rigtig mange år til at udvikle sig endnu.
Din krop er lige som den skal være. Du er mega smuk lige som alle andre er og det skal du ikke være ked af det. Alle kroppe er forskellige. Din krop er ikke klar endnu til mens og bryster. Man kan sige du er heldig. Menstruation er et rent helvede og du skal ikke bekymre dig om du har bind og alt det der med dig og dine bryster er ikke ømme så du ikke kan sove på maven om natten. Det er bare min mening.

Din krop ved selv når den er klar til at blive voksen og det skal du ikke være ked af. Jeg fik min menstruation som 17 årig så bare rolig den skal nok komme.

VH mig

  • Anonym, Pige, 18 år

Udvikling kommer altså lidt i ryk. Da jeg gik i 6. begyndte jeg først der at få mens og jeg havde de næstmindste bryster i klassen. I øvrigt er mens ikke så fedt at vente på for det er faktisk ret træls. Men senere tog min udvikling så et ryk og her i 8. har jeg de tredjestørste bryster i klassen. Vildt, ikke? Indrømmet, det er da noget vi går en del op i. Så vent og se og du ikke også pludslig begynder og få former.

  • Me, the girl, Pige, 14 år

hej jeg er også 13 år og er sådan også gået i stå. men jeg “nyder” det fordi at lige pludselig kommer det og det er ik til at komme af med igen hvis du forstår. det kan jo virke svært hvis pigerne i din klasse er i rivende udvikling men prøv at nyd det så længe det vare. det kommer lige pludseligt<3

  • eyyyy, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat