Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er min pik normal?

Hej BørneTelefonen.

Jeg er en dreng på 14

og som 14 årig rør man ved sig selv…

jeg har oplevet at sleve penis hovdet gør ondt

når jeg rør ved det (altså under forhuden)

har også oplevet det når jeg er i bad.

Det er meget følelsomt og gør nærmest ondt at røre ved.

Er det normalt?

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

kære dreng på 15
nu ved jeg ikke så meget om det fordi jeg er en pige
men tror ikke det er meningen at det skal gøre ondt
hvis jeg var dig ville jeg snakke med mine forældre om det så du måske kunne komme til lægen
jeg ved godt sådan noget kan være vildt grænse overskridende og pinligt at snakke med sine forældre om hvad der forgår med ens Neder dele
men det er virkeligt sejt hvis du tør
så kan du også få den hjælp du har brug for
og hvis du virkelig syndes det er alt for pinligt at snakke med dine forældre om kunne du måske også snakke med sundhedsplejersken på din skole (hvis i har sådan en)
håber du kunne bruge mit råd selv om jeg ikke ved så meget
kærlig hilsen

  • anonyme mig, Pige, 18 år

Hej,
Pigen der skrev tidligere, har ikke nogen viden om emnet, og du bør derfor ikke tage hendes råd til konsekvens.
I løbet af puberteten, når end penis begynder at vokse, eller er del ost udvokset, og man kan trække forhuden tilbage, så er det utroligt sart.
Cellemembranen på penishovedet er fyldt med nerver, der ikke har oplevet at blive rørt så direkte før. Det skal kroppen lige vænne sig til, for det er en ekstremt sårbar kropsdel.
Med tiden som du onanerer, enten med glidecreme eller tørt, vil den blive mere vandt til berøring, og det vil ikke være helt så ubehageligt at røre ved direkte ved den.

Det lyder lidt underligt, men mit råd er, at du bør begynde at onanere mindst nogle gange om ugen. Pas på med at bruge porno for meget, afhængighed er ikke sjovt. Var igennem en tur med afhængighed, da jeg var 15.

Hvis følsomheden ikke aftager med tiden, så bør du gå til lægen, som pigen der skrev sagde. Du behøver ikke at forklare dine forældre hele situationen, hvis du ikke vil. Du kan blot sige at din penis hør ondt, og at du gerne vil til lægen for at få set på det.

Det er pinligt at gå til lægen med kønsorganrelaterede problemer de første gange, men det er nødvendigt, hvis du tror, at der er problemer. For hvis der faktisk er et problem, så bliver det kun værre, hvis det ikke bliver tilset.

  • Anonym, Dreng, 20 år

Hej dreng på 14

Jeg må sige at jeg holder med pigen på 18, da drengen på 20 siger en masse forkert.
dog vil jeg tilføge et par ting.

Du behøver ikke snakke med dine forældre, du kan ringe til din læge, og snakke med ham/hende om dit problem, hellere få det tjekket end ikke.

Cellemembran har ikke noget med pikkens nervesystem at gøre, cellemebran er den “skal” der holder cytoplasmen, cellekernen, ribosomer og mitokondrier samlet og er en del af mennekset opbygning men har ikke noget med pikhovedets nervesystem at gøre.

Det er korrekt at pikhovedet er sart til at starte med, da det er et at de mest følsomme stedet på kroppen, men det burde ikke decideret gøre ondt.

Derfor vil jeg helt klart anbefale at du ringer til din læge, bare for en sikkerheds skyld

  • Anonym dreng, Dreng, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat