Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg for tyk

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du er overhovedet ikke overvægtig!!! Du skriver at du også godt selv ved det.

Du skriver at du alligevel gerne vil tabe dig, men jeg kan fortælle dig at jeg er slank, og har store lår, og vejer ca. 50-55 kg. Jeg er btw 1,70 høj, du er bestemt ikke overvægtig.

Jeg mener virkelig!!! Vær stolt af din krop. Du vil også finde ud af at det faktisk ikke er noget du skal tænke særlig meget over.
Du er måske kommet i puberteten? Men i den periode begynder man også at tænke mere og mere på hvordan man ser ud. Og ALLE har et eller andet de ikke bryder sig om.

  • Pigen på 1,70, Pige, 11 år

Hej jeg er nogenlunde på samme alder som dig! (11 år) og jeg vejer 36 så du er lige tilpas! 🙂 hvis man går ind og kigger på dit BMI er du slet ikke tyk! Du ligger inde under normal <3 så bare rolig du er helt perfekt!

  • Maria, Pige, 11 år

Hej! Nu skal jeg fortælle dig noget. Da jeg var 10 vejede jeg 30 kg, og det eneste jeg kan sige er at det er helt utrolig klamt, og ikke noget man skal ønske sig. Din vægt du har nu er også meget lav. Det ville være meget sejere hvis du hvilte og være tilfreds i din krop, det er sådan noget andre synes er sejt og smukt. Og det vil også få dig selv til at føle dig smuk. Se fx på nogen af dine venner, deres vægt. De vejer sikkert mere end dig. Men synes du at det gør dem tykke og grimme? Det regner jeg ikke med. Det virker forfærdeligt at skulle øge sin vægt med vilje, men jeg er rigtig glad for at jeg gjorde det og fortryder det overhovedet ikke, faktisk prøver jeg stadig med vilje at blive tykkere. lov mig at du ikke prøver at tabe dig. Og det er også en god ide at stoppe med at veje sig (så ofte), det er bare et tal og man kan sagtens være slank selvom man vejer 5 kilo mere. Det er også helt normalt at tage på i din alder, du er på vej ind i puberteten hvor man jo vokser meget, og du bliver også snart højere og har brug for at veje mere.

  • Sdd, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat