Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg alt for tyk

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa! jeg vil bare lige sige at hvis du er 157cm høj og vejer 54kg, er det helt normalt. Din vægt passer faktisk perfekt med din højde! Jeg har det også selv nogle gange lidt svært med min krop. Jeg syntes nemlig at jeg er lidt for buttet, men jeg har fundet ud af at min vægt også passer perfekt sammen med min højde. Men når jeg ser alle mine mega tynde veninder, får jeg det også ret dårligt med min krop. Men det er bare dumt! Alle burde værdsætte sin krop, selvom det kan være vildt svært (det syntes jeg ihvertfald selv). Grunden til der også er så mange der har det sådan idag, er fordi folk er begyndt at tro at man kun kan være smuk, hvis man er overmegaslank. Jeg kommer også selv til hele tiden at småspise af alt muligt. Det jeg ville sige med det her var mest bare at du ikke er den eneste der har det sådan, og at du slet ikke burde være bekymret for din vægt da du har en fuldstændig normal vægt der passer sammen med din højde. Håber det hjalp!

  • Anonymous, 11 år

Hej, jeg vil ikke mene at du vejer for meget overhovedet. Men det er selvfølgelig nemt nok og sige, men du burde bare være stolt af dig selv og din krop. 🙂

  • Sohrabi, 15 år

Hej.
Jeg er godt nok en pige på 15 år, men det betyder ikke at jeg ikke kan relatere til dit dilemma. Jeg ved det er svært i starten – det med at undgå at se ned på sig selv, få et lavt selvværd osv. Men det nytter ikke noget 😉

Hvis du er bange for at du måske ikke er attraktiv eller noget på grund af din vægt så tro om. Du er for guds skyld kun 11 år, du har stadig et par år, før du stopper med at vokse. Så det skal du slet ikke bekymre dig om.

Jeg ved godt det er svært, at acceptere sin krop, men du lever kun en gang, og det nytter ikke at spilde sit dyrebare liv på at være ked af sit udseende. Fordi du vil aldrig nogensinde nå at opleve nået i dit liv. Og det siger jeg kun af egen erfaring.

Jeg havde selv på et tidspunkt i mit liv, nået det stadie, hvor jeg nærmest sultede mig selv, for at se tyndere ud. Men det gjorde ikke min tilstand spor bedre, tværtimod faktisk. Jeg fik en depression og min mor fik mig til at gå til psykolog. Og nu hvor jeg tænker tilbage på det, virker det meget latterligt at være så trist over nået, jeg slet ikke burde bekymre mig om.

Jeg siger ikke at du skal begynde at gå til psykolog eller noget……….. Jeg prøver kun at fortælle at det ikke nytter noget, hvis du er usikker omkring dit udseende eller din krop pga. drenge. Jamen så vil jeg kun fortælle at, drenge kommer og går. Du skal aldrig nogensinde lave om på dig selv pga. en dreng. Hvis du gør det, så er han ikke det værd. Han burde elske dig som du er………
Ja…………….. Det er det jeg havde på hjertet 😉 og jeg håber inderligt at jeg har kunne hjælpe dig, med dit lille dilemma.

Måske høre jeg fra dig igen eller osse gør jeg ikke. Men lige meget hvad så husk du lever kun en gang, og derfor må du leve dit liv til det fuldeste.
Yolo you know 🙂

  • Insha, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat