Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det for tidligt at gå med g-streng

Jeg vil gerne gå med g-streng

men jeg må ikke for min mor.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

hej 🙂
Jeg synes, at du skal tage en snak med din mor om det en gang til og fortælle hende, hvor meget du har lyst til at gå med g – streng. Det kan måske få hende til at give dig lov til det. Jeg mener dog, at din mor har lov til at have sin egen mening omkring det, men derfor skal du også have lov til din egen mening. Det er trods alt dit valg, da det er din krop.
Jeg håber du kan bruge mit råd og finder ud af noget.

Knus

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej, jeg begyndte da jeg var 13-årig og spurgte ikke min mor, men købte dem egentlig bare. De var ikke sådan meget fancy, bare helt sorte og enkle. Da min mor så dem sagde jeg de var til idræt og hun havde det helt fint med det. Ellers kan du jo finde en måde at vaske dem selv.

  • Mig, Pige, 15 år

Tror det er forskelligt fra pige til pige hvornår man føler sig klar til at gå med g-streng. Man må bare mærke efter i maven. Det kommer lidt an på hvor langt man er i sin udvikling, hvor moden man og om man føler tidspunktet er kommet hvor ens veninder skal se ens balder. For nogen er det måske som 11-årig, for andre først som 15-årig. Og så synes jeg du skal lave en aftale med din mor om at du må købe dit undertøj selv. Jeg gjorde det selv da jeg var træt af at min mor altid købte sådan nogen mormortrusser til mig. Jeg er selv begyndt på g-streng her som 14-årig, men kan saktens være du er klar som 13-årig.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat