Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

En pige på 12 og et halvt

Jeg er en pige på 12 år

jeg synes jeg er begyndt og få hår over overlæben som linger skæg

synes jeg det gør mig meget på så jeg kan ginde på at græde

min familie og vener siger at man ilke kan se det

medmindre at man kiggcer helt tæt på

men sådan er det ikke gor mig.

Hvad skal jeg gøre hjælp

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

du kan prøve at tale med din forældre om det, og så kan det være at du kan få noget at barbere det med som der går længere tid imellem hver barbering, ellers kommer du næsten til at gøre det hver anden dag og det bliver nok træls fordi at det gror mørkere og tydeligere ud end før efter en barbering. hej hej

  • Anonym, Dreng, 15 år

jeg syntes at du burde tale med dine forældre om det men måske burde du baretale til din mor tale til din mor om det. Hvis du vælger at fjerne hår med voks strimler så skal du bare lige være opmærksom på at hvis du har sart hud kan du få små knopper eller båmser som man kan se lidt tydeligt jeg har selv prøvet det på mine øjenbryn og det gjrde lidt ondt. jeg håber at du får talt om det og jeg håber at det har hjulpet

  • Anonym, Pige, 12 år

hey jeg kender det, jeg begyndte at få lidt dun på overlæben da jeg gik i fjerde, jeg barbere mig stadig ikke, det er nemlig lidt akavet at spørge sine forældre syntes jeg, og nu er det også bare akavet hvis jeg begynder nu, så kan alle se at jeg barbere mig. gør hvad du vil.

  • Oliver, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat