Brev

drengene tager/snakker om min krop

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det drengene gør er ikke i orden!

Det er IKKE i orden at tage billeder af folks røve (uden samtykke)!

Deres kommentarer er upassende og på en arbejdsplads ville de kunne blive fyret for sexchikane for at sige f.eks.: “Jeg ville ønske din kjole var kortere så jeg kunne se mere”.

Du er intet galt med dig og du er sej for at slå lidt igen og sige fra! Det er ikke helt nemt og kan også føles pinligt, selvom det er drengene der er gal på den.
Noget du kan gøre er at simpelthen sige det til lærerne hvis nogen tager billeder af dig eller siger grænseoverskridende ting. For det er ikke i orden at de gør de ting.

Hvis nu man var kærester kunne man godt sige sådan nogle ting til hinanden, men sku ikke til folk man bare går i klasse med😂 De er nogle kæmpe klovne, men sådan er det desværre en gang imellem for drenge i den alder der ikke har lært grænser og respektfuld opførsel hjemmefra.

Det nogle skriver herinde med at du “bare skal tage det som et kompliment xoxo” er noget pis. Hvis du ikke har bedt om det og ikke har lyst til at høre på det, så er det bare ikke i orden!! Og det kan du sagtens sige til lærerne at x dreng opfører sig grænseoverskridende og give et eksempel.
Du er et helt menneske, og du skal ikke bare behandles som et stykke kød når du ikke har bedt om det, selvom du sikkert er en sild.
Du er sej! Held og lykke med de der latterlige drenge!

  • Dreng, Dreng, 23 år

Hej pige(:

Jeg forstår helt klart dit problem!
Jeg havde det præcis som dig-
Heldigvis har jeg en kæreste nu der faktisk tænker på mig, og ikke min krop..
(Og gudskelov for det:)

Normalt blev jeg altid så stressede af at drenge tog mig på røven, så af rene reflekser endte det bare med at jeg greb rund om deres håndled og slog dem væk- det gjorde bare værere så lad være med det(;

Men ehm jeg fandt nogle små tips omkring, og det der hjalp mig var faktisk bare at ignorer dem.
Prøv at gå rundt med nogle venner du virkelig stoler på, og så prøv bare at gå lidt væk hvis de orøver at slå dig på røven.

Det hjalp på mig, for så begyndte de at syntes jeg er kedelig, og de begyndte at holde sig lidt mere væk.

Noget tid efter de var stoppet så begyndte jeg at være mere social og være mere sammen med dem, ig det så faktisk ud til at virke som om de mere bare så mig som ven.

Jeg for selvfølgelig af og til stadig nogle klask, men det er bare forandret og føles ikke helt så forfærdeligt mere.

Og desuden skal du også anerkende din krop. Mange piger ville elske at være som os indtil de faktisk finder ud af hvad de kommer til at gå igennem😂

Men husk! Meget vigtigt- Elsk. Din. Krop. Uanset hvor stressende og forvirrende det er at have drenge der minder om fluer der sværmer rundt om en, så Elsk. Din. Krop!

Håber jeg kunne hjælpe!(:

  • Alle har et problem(:, Pige, 16 år

Det kan godt være, at det ville virke bare at ignorere dem, men det lærer de intet af, og du er jo nok ikke den eneste de kommer til at kommentere på…

Jeg vil mene at du har ca. 1 mulighed for at få det stoppet: næste gang en dreng fra klassen kommenterer på dig, vender du dig mod ham(eller griber fat i håndleddet på ham hvis han tager på dig), stirrer og siger “ved du hvad, du skal stoppe det der lige nu! Jeg gider ikke høre din mening om mig, hvis det er fordi du ikke har det godt med dig selv, så gå hjem og arbejd på dét – mig lader du i hvert fald være fra nu af!”

Til ham med kjolen ville jeg have sagt “og jeg ville ønske, at du ville passe dig selv og blande dig fuldstændig uden om min tøjstil!”

Til folk på gaden må du bare sige “pas dig selv!!”

Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal sige til det med billederne andet end at du i hvert fald aldrig skal sende dem eller tillade at de bliver taget, hvis du ikke har lyst 💟
Vis dem hvem der bestemmer over din krop!

Der er kun een af dig, og det er dig og du er PERFEKT (uperfekt(ingen er perfekte men alle er skabt til at være sig selv💕))
Stå ved dig selv, modige sjæl 🙏🕊💪

Jeg sender dig kærlighed og al den styrke, du har brug for, kære dig❤❤❤

  • Bjørk, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat