Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Diskussion med mor om kønsbehåring

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Nu jeg selv 22 og mor til en pige på snart 2 år. Jeg tænker derfor, at din mors reaktion måske skyldes, at hun måske for det første er bange for, at du måske er seksuelt aktiv, og derfor dyrker sex, men også fordi, hun bliver mindet om, at hendes lille pige, ikke er så lille længere, men en teenager.

Uanset hvad, så skal du shave dig selv, hvis det er hvad du har lyst til. Jeg har selv shaved mit intime sted, siden jeg var 12 – 13 år.

Det at din mor siger, at det skal du ikke. Svare for mig til, at forbyde en dreng på samme alder at han må barbere sig.

Du er i en alder hvor kroppen forandre sig, og hvis det gør dig mere tryg og tilpas med dig selv, at du shaver, så burde det være godt nok for din mor.

Sin mor skal ikke være din modstander, men din støtte. Det skal være hende, som du kan finde tryghed ved, når du usikker på dig selv. Det må du gerne sige jeg har sagt.

Shave du bare videre søde 😊 ❤️

  • A, Pige, 21 år

Det er overhovedet ikke for tidligt! Jeg begyndte at shave da jeg var 10-11 (Jeg var lidt nysgerrig da jeg var 10 og det var for tidligt!) jeg er nu 12 år (hvilke er den normale alder at barbere i) og min mor har spurgt om jeg har brug for hjælp til det osv. synes at du skal tag en snak (igen igen) med din mor om det. Det er din krop og dig der bestemmer.

Held og lykke!❤️

Mvh: mig❤️

  • Klassemor, Pige, 12 år

Helt enig med alle de andre. Når man er 12-13 år har man jo nået puperteten og de første sexuelle føleser melder sig. Og det er jo også en alder hvor man typisk blir meget tæt med ens veninder. Derfor er det kun naturligt at man gerne vil shave til de situationer for at føle sig komfortabel og for at sikrer det blir gode oplevelser. Så nej, det er ikke noget din mor skal kigge efter, det er kun dit valg.

  • Hjælpsom pige, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat