Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er forvirret

Jeg føler mig ik nok

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Kære dig.
Det er normalt, ikke at føle at man er nok. Det kan enten være i sociale sammenhænge, hvor man ikke føler sig nok. Fx: kan man føle, at man er uinteressant at være sammen med, altså at man ikke føler sig “hel nok”, til at folk gider at bruge tid med en.
Det kan også være, at man ikke føler at man præsterer godt nok. Fx: det skolearbejde man laver, ikke er nok. Eller at man udsættes for relationer eller situationer, man ikke føler sig tilstede nok i.
Jeg ved ikke om du kan genkende noget af det, men det er nogle ting, jeg har haft problemer med i mange år. Følelsen af at gøre det bedste man kan, men alligevel ikke føler at det er nok. Det er faktisk utroligt hårdt at være i og jeg kan 100% forstå, at det er en svær følelse at have.

Hvis jeg må give dig et lille tid, findes der en YouTube-video der hedder: “Du er nok (meditation)”, af Sarah Tornøe. Den kan du eventuelt høre, når du synes tanken bliver for meget.
Til sidst vil jeg bare minde dig om at Du er nok, selvom det kan være svært at tro på.
Kærlig hilsen.

  • J, Pige, 18 år

Du er god nok som du er og jeg elsker dig fordi du er den du er. At være nok. Hvad betyder det? Er det nok at være INTET?(som dig måske?) Der er mange der går rundt og ikke rigtig laver noget men de er stadig glade. Selvom der ingen der rigtig elsker dem, så virker det som om der er nogen der elsker dem. Det handler om dit sind. I morgen er du væk

  • FactsOverFeelings, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat