Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Det er ikke sjovt!

Hej

 

Jeg er en pige på 13 år der går i en mega sød klasse og jeg har en rigtig god veninde, men hun siger ting til mig så jeg bliver ked af det.

 

Hvis vi fx har time og jeg sidder og spiser kan hun finde på at sige, hov hov vi skal ikke spise i nu, du burdte kunne vente så fed som du er!

Jeg forstår ikke hvorfor hun siger sådan. Det kan godt være at jeg vejer lidt mer end normalt og så er jeg også en af det tykkeste i klassen. Men hun behøver ikke minde mig om det hele tiden.

 

Det er altid det sammen hun siger, at jeg er tyk. Jeg ville også gerne tape mig men vid ikke hvordan.

Hun siger også at jeg snart skal på kur og hvis vi fx er i svømmehallen sammen så tager hun fat i mine deller, det er ikke sjovt .

 

Hvad skal jeg sige og gøre. Hvordan for jeg hende til at stoppe.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig 🙂
Jeg syntes det er så sejt at du skriver ind! Her i teenagealderen kan der godt være nogle trælse ting. Hvis du virkelig føler at du er glad for din veninde, og hun er det værd, så syntes jeg at du skal tage en snak med hende omkring at det faktisk gør dig ked af det! Eller kan du eventuelt invitere hende hjem til en kop kakao og så kan i få en snak om det med dine forældre. Men for mig lyder det ikke som om hun er en god veninde. Og angående vægten. Ja selvfølgelig føler du dig tyk når hun kalder dig det, eller hvis du bilder dig det ind. Jeg kan huske da jeg var omkring tolv troede jeg at jeg var tyk og gemte mig i løst tøj, selvom jeg var slank, og det var fordi jeg var blevet mobbet. Men hvis du virkelig gerne vil tabe dig, så skal du gøre det for din egen skyld! Hvis jeg skal komme med de bedste råd omkring at tabe sig/blive sundere. Så vil jeg sige at hvis du ikke går til en sportsgren i forvejen, så syntes jeg at du skal starte til en. Det ville måske også få dig til at se nogle nye piger? Og så fra og til skole. Med mad så tænker jeg at du eventuelt kunne tage en snak med sundhedsplejersken? Hun kan også altid finde ud af om hvorvidt du vejer for meget eller for lidt. Hun kan samtidig snakke med dig om dine problemer. Tænker at det måske ville være en god ide at få en snak med hende? Håber du kunne bruge mit råd? Og er sikker på det hele nok skal gå. Knus fra mig 🙂

  • Hjælper, 15 år

Fuck hende find en som elsker og acceptere dig som du er. Hun er ikke det værd hvis hun siger sådan du lyder sød og du fortjener helt sikkert bedre end sådan en veninde. Har selv prøvet det og nu har jeg meget få veninder tilbage fordi har skåret de fleste fra.
Mit råd er: Find en anden og sig det.

Hilsen
En hjælper

  • thatgirl58642, 13 år

Kære Pige
Lad mig sige det lige ud: Fuck hende. For det første:
1. Man behandler ikke sine veninder sådan
2. Hun skal elske dig som dig.
Det kan være svært hvis i har været venner i lang tid, men man skal ikke kalde sine veninder tykke, selvom man er det. Der er intet galt medat man har lidt fedt. Jeg har en veninde der er overvægtigt, som jeg elsker. Hun har tabt sig ret meget, men er stadig ikke færdig. Imens hun var mere overvægtig havde hun 7 kæreste på 2 år. Det er lige meget om du er tyk. Din veninde fortherner dig ikke.

Tal pænt

  • Fie, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat