Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

De kigger på mig

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det med at kigge på piger er noget stort set alle drenge gør. Det er ikke engang sikkert at de kan lide dig på “den måde”. Det er også lidt nyt for dem at de piger de har kendt måske siden 0. klasse så pludselig er ved at få former.
Jeg synes at du skal tage det som en god ting at drengene synes du er flot, men hvis de går så langt som at kommentere på din krop eller at røre ved dig så er det vigtigt at du siger fra!
Når du snakker med dem og de ikke ser dig i øjnene kan du godt komme med en kommentar som “hvad kigger du på *skævt smil*” eller “hallo det er her det er heroppe det foregår” for det er ærlig talt lidt sjovt at se dem skamme sig og rødme.
Men det her er noget næsten alle piger har prøvet og det bliver kun værre fra nu af 😉

  • Anonym, Pige, 14 år

Jeg er lige gået ind i den periode det kan føles mærkeligt og man kan føle sig utilpas men jeg har købt en rigtig bh og så har jeg ladet som ingenting når de kigger

  • Anonym, Pige, 13 år

Det virker vildt akavet i starten. Jeg var også en af de første der fik bryster i klassen og alle kiggede bare hele tiden. Efterhånden fik flere af pigerne bryster og så var der flere der blev kigget på og så gjorde det ikke så meget. Jeg gjorde dog selv noget dumt engang. Jeg havde taget nogen for stramme leggings på i skole og de krøb op så man tydeligt ku se min revne. Hele dagen stirrede de alle sammen, både drenge og piger, på mit skød. OMG hvor pinligt. Dem tog jeg aldrig på igen. Men ellers – man vænner sig til at blive kigget lidt på.

  • AB, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat