Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bryster og bad i idræt

Hej jeg er en pige på 13 år

Mit ene bryst er større end det andet bryst

og det har jeg det ikke særligt godt med.

Er det normalt at det ene bryst

er større end det andet.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hey søde
Det er meget få piger som har lige store bryster så jeg kan love dig at det er 100% normalt at dine byster ikke er lige store. Det er dog forskelligt hvor stor størrelses forskellen er men ligemeget om den er stor eller lille så er det også helt normalt hvis størrelses forskellen ikke er så stor vil jeg næsten love dig at den eneste der lægger mærke til det er dig selv. De fleste piger har så travlt med at kritiser deres egen krop at de ikke lægger mærke til at andre også har noget de ikke er tilfredse med og at det er helt normalt at have to forskellige størrelser bryster eller at have brede hofter eller hvad man nu ellers kan være utilfreds med. Man lægger ikke mærke til at man ikke er den eneste men man er ikke den eneste det skal man huske på.

  • Anonym, Pige, 20 år

Hey smukke. Ja det er meget normalt og sådan er der rigtig mange piger der har det.

  • Jeg er her for dig, Pige, 16 år

Mange piger har forskellig størrelse bryster og i det hele taget er bryster jo forskellige fra pige til pige ligesom vores sprækker er det. Bare se i badet hvor forskellige vi er. Jeg tænker også drenge bemærker at der er stor forskel på pikke, nogen er store, andre små, nogen peger den ene, nogen den anden vej. Din egen krop er helt unik og det er de andres også. Og husk, alle er lisså “bekymrede” som du er og man vænner sig til det.

  • Victoria, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat