Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Intimbarbering

Hej.

Jeg er 15 år og har stadig ikke bareberet mig der nede.

Alle mine veninder har men ikke mig.

For omkring et år siden sagde min mor

at man først skal barenere sig nå man begynder at have sex.

Jeg vil dog gerne begynde nu.

Jeg vil gerne hører jer om man skal spørge sin mor

før man gør det eller om det er privat.

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 15.
Det er jo altså 100% noget man selv bestemmer, om man vil barbere sig dernede eller ej. Om man begynder på det, før eller efter man har haft sin første gang, er også helt op til en selv. Nogle barberer sig overhovedet ikke, du bestemmer selv. Jeg havde ikke barberet mig, da jeg havde min første gang, det var slet ikke noget, jeg havde tænkt over.
Jeg er siden begyndt at barbere mig dernede, for jeg har en kæreste, jeg godt kan lide at have oralsex med og så er hårene lidt i vejen (det gælder i øvrigt begge veje).
Så det er altså fuldstændig op til dig selv, om du vil barbere dig dernede eller ej. Husk at barbere med hårene, ellers kan man godt få røde knopper.
Håber mit svar kan bruges!

  • M., Pige, 20 år

Jeg var også en af de sidste der begyndte at barbere mig. Jeg tror nok min mor synes det samme som din mor at barbering kan vente til man skal have sex men jeg synes det var rart at få håret håret væk og være lissom de andre piger. Jeg fik også anerkendelse af de andre. Men det var ikke noget jeg diskuterede med min mor og hun har ikke set at jeg shaver. Gider ikke diskutere min sprække med min mor. Så jeg spurgte en veninde til råds om skraber og alting og så købte jeg selv. Det er lidt svært i starten men man lærer det hurtigt. Og det er godt at huske numsen som hende ovenover også skriver. Rart at være helt hårfri og føle sig lækker når man er sammen med andre.

  • anonym pige, Pige, 14 år

Din mor tager fejl. Man behøver ikke barbere sig inden man har sex. Barbere mig hvis jeg vil.

  • Anonym

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat