Brev

Bylder

Hej BørneTelefonen

Jeg har fået nogle bylder i skeden. Jeg har haft det i lidt tid nu, men ikke gjort noget ved det.

Har ikke lyst til at sige det til mine forældre.

Har i et tip eller en ide om hvad jeg skal gøre?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej.
Selvom at du ikke har lyst til det så synes jeg alligevel at du skal snakke med dine forældre om det, eller muligvis bare din mor.

Jeg synes at det er det rigtig at gøre da det kan være nødvendigt at komme til lægen og få hjælp.

  • 🐜, Pige, 17 år

Jeg synes helt klart at du skal sige det til dine forældre uanset hvor pinligt det er. Prøv evt. at søg på det er læs dig frem til hvad det kan være.

Nu har jeg ikke utrolig meget styr på sådan noget, men prøv at vask dig ekstra godt dernede når du er i bad.

  • Pigen, Pige, 15 år

Hej
Jeg syndes du skal prøve mare at snakke med din mor, det kunne være hun hade prøvet det samme. Det er ret vigtigt at du siger det vis du skal til lægen
håber du kunne bruge det til noget.

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat