Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bumser ødelægger mit liv

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg var den første i klassen der fik bumser og jeg kan huske det var noget der generede mig rigtig meget.
Jeg opsøgte lægen og fik en creme der hedder “epidou” den tog rigtig meget af det derudover er det en del af at være teenager og de andre kommer højst sandsynligt også til at få bumser – husk du ikke er alene selvom det kan føles sådan.

Så afsted til lægen med dig

  • D, Pige, 21 år

Jeg kender det selv. Jeg er begyndt på en skincare rutine som hjælper rigtig meget. Det består af en rens som du kan købe på apoteket fx og så en creme. Om morgenen bruger jeg en fugtighedscreme og om aftenen bruger jeg en som min læge har anbefalet til behandling af akne. Så jeg ville gå til lægen og spørge om hvad de anbefaler. Jeg kender også det med at de andre ikke har bumser. Vi har alle forskellig hud og hvis man har en fedet hud får man flere bumser. Held og lykke.

  • Anonym, Pige, 14 år

Kære dreng det er helt nomalt ved godt du ikke kan bruge det til noget men bare så du ved det gør mekup alså u rend hud værre for de din hud ikke kan trække været og der er intet galt med du bruger mekup gør det selv

  • Pigen der vil gøre alt for at hjælpe, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat