Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bumser i ansigtet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej. Jeg har også haft meget uren hud i forhold til de andre piger i klassen. Jeg prøvede at dække det med makeup men var ikke noget for mig. Jeg begyndte så at spise sundere og mindre, kun drikke vand og dyrke motion udendørs. Jeg var meget overrasket over resultatet for det virker:)

  • Hej, Pige, 14 år

Jeg har samme problem, tror det er en helt normal usikkerhed. Folk tænker egentlig ærligt ikke over det, men kan sagtens forstå du ikke kan lide det. Jeg har fortalt til mine forældre hvor ked jeg er pga. det, og vi har nu aftalt at tage til kosmetolog. Derudover er det altid en god ide at overholde grundtingene, drikke mere vand, spise sundere (fedtfattigt), dyrke motion, vaske ansigt, få søvn, prøve at undgå stress osvosv. Hvis du ikke bryder dig om det med at man kan se du har makeup på og sådan, kan du bare tage lidt concealer de steder hvor det er værst med urenhederne. Det lægger dine venner ikke mærke til, de har deres eget at se til. Ingen tænker noget om det, det er helt normalt, tror alle piger i min klasse går med makeup, i hvert fald af en eller anden slags. Held og lykke med det, husk bumser ikke er noget du skal være usikker omkring (:

  • anonym, Pige, 14 år

Jeg fik hjælp hos en hudlæge! Stor anbefaling!

  • Tidligere bumset dreng, Dreng, 23 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat