Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bryster

Hej

Er en pige på 11
der kan passe en lille bh,

ved ikke om jeg skal spørge min mor
og jeg må få en,

synes ikke selv det er tidligt,
men tror min veninder ville synes det

hilsen den forviret pige

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Du kan snakke med din mor omkring det.
Hvis du er bange for at dine veninder synes det er tidligt, så brug en bh når du fx har en stor trøje på, og så bruge top/sports bh når du har stramme trøjer på eller når du har idræt.
Måske vil de også gerne bruge bh, men ikke selv kan passe dem? Men du skal ikke lade dine veninder bestemme, om du skal gå med en bh eller ej. Måske lyder det lidt hårdt men det er din krop 🙂
Husk at du skal vælge det du føler dig bedst tilpas i.
Nu er jeg lidt på udebane, da jeg ikke selv bruger bh hver dag, fordi jeg ikke har brug for det. Men håber jeg kunne hjælpe lidt og held og lykke med det hele.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej pige 11 år

Jeg syntes du burdte snakke med din mor eller nogle du er tætte med. Jeg er selv 10 år og kan snart bruge en lille bh og jeg syntes heller ikke at dine veninder skal styre dig i om du bruger bh eller ej. Hvis de ikke kan akseptere dig i at du bruger bh så er de måske ikke helt dine veninder.

  • Venlig hilsen den tidligere udviklede pige, Pige, 10 år

Hej pige på 11
Det er helt normalt at begynde at kunne passe en bh i den alder, så vi synes selvfølgelig bare du skal spørge din mor. Det værste svar du kan få er jo et “nej”, og så er det jo bare som det er. Det er også fuldstændig ligemeget hvad dine veninder siger, for hvis du føler at du har brug for en BH, så skal du da have lov til det, og ikke lade dine veninder tage det valg for dig. Hvis du begynder er der sikkert også mange andre der begynder at have det, for måske har de det på samme måde som dig.
Knus fra to piger og en abekat

  • Pigerne og abekatten, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat