Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bryster

Det her er ret så akavet. Hehe!

Når ja øøhm..

Jeg en girllll på 13 årrr

Det sidste års tid har mine bryster vokset stille og roligt.

Jeg er super akavet over det hjemme og ude.

Så jeg tager normalt bare en hoodie på så man ikke kan se noget, eller en meget stram sports top.

Jeg elsker stramt tøj og kjoler

Hvad gør jeg?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Ved ikke om du skal i 7 eller 8 men nu elsker drenge jo piger med bryster og det slet ikke noget du skal bekymre dig om 8

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er SÅ flot du har skrevet herind. Jeg kan rigtig godt forstå du kan synes det er lidt akavet sov men det er altså helt okay og helt normalt at du er ved at få bryster. Jeg synes bare du skal gå i det tøj du lige præcis har lyst til at gå i. Og hvis fu så for lyst så kan du jo prøve og købe/ gå med top og bh og hvis det er du ikke lige har lyst til din mor skal blandes ind i det – så prøv og hør veninderne ad- det tror jeg på du kan.
Håber det hjalp en lille smule det her aha

  • Solkikke Blomst 14, Pige, 14 år

Først skal du lære at elske dig selv og din krop. Stil dig gerne nøgen foran spejlet og nyd din krop. Sig til dig selv: Jeg er pige og på vej til at blive kvinde. Kig på alle de smukke former din krop har og vær gerne “god ved dig selv” mens du kigger i spejlet. Det er megavigtigt at elske og acceptere sig selv. Når du har lært det kan du også la andre få glæde af din krop. Jeg synes det er fedt at holder af stramt tøj. Det skal du da bare gå i og la andre se din smukke krop med alle formerne. Go for it, girl

  • Pigen der gerne vil hjælpe, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat