Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bryster

Hej er en pige på 12 år

Jeg begyndte her får et halv årstid siden at få bryster

Og de er blevet ret store

men sys det er irreterende fordi alle drenge fra min klasse kigger

Hvad skal jeg gører

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige,
Jeg er også 12 og står i samme situation.
I starten tænkte jeg ikk over dem, gik uden bh så det hoppe😑 gik i lidt stramme toppe som alle andre piger( på det tidspunkt havde de igen bryster), men drengene i min klasse begyndt at ligge mærke til min, komentere på dem, kigge på dem. Det var bare så ubehalgt.
I mange måneder gik jeg i store hættetrøjer i håb om igen lage mærke til dem. Idag synes jeg det er flot at have bryster. Og er glad for ikke at ligne en 8 årig mere. Måske om nogle måneder er du glad for dem, selvom det godt kan gøre ondt når det vokser.

Og vis drenge bliver ved og det er irreterne så sig det til en voksen med det samme.
Eller prøv det som den anden pige skrev ( at når du fange dem i det kan du sige “ hej, mine øjne er her oppe” så de bliver flove og røde i hovedet, og forhåbenligt er så pinlige at det aldrig ville truer kikke igen;)

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej er 10 år og har også bryster kender godt det. Jeg begynde at få bryster som 8 årlig og fik også mens der😁

  • C, 10 år

Ved ikke om det er nogen trøst, men som lidt ældre pige kan jeg fortælle dig at du ændrer syn på dine bryster senere. Jeg var selv en af dem der fik store bryster som 12-årig og syntes det var megairriterende at drengene (og for den sags skyld nogen piger) hele tiden kiggede på min barm. Men i dag bliver jeg glad når nogen kigger på mine bryster eller min røv. Det får mig til at føle mig tiltrækkende og det er virkelig en dejlig fornemmelse. Men det er self noget du først oplever når du føler dig som et seksuelt væsen. Ved det er svært når man kun er 12, men tro mig – du bliver glad for dine store bryster senere!

  • Mille, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat