Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pubertet og badedragt

Hej

I næste weekend

skal jeg til et badeland med min familie (mor, far, storebror)

og jeg er i puberteten

fik mens for ikke så lang tid siden.

Har slet ikke lyst til at de skal se min krop

altså min storebror og far.

Vil ikke snakke med nogen om det…

Hvad skal jeg gøre?

Kh mig

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Alle går i puberteten, og det er helt normalt!! Du skriver, at du ikke vil snakke om det. Det gad jeg hellere ikke, men det hjalp mig meget!! Derfor synes jeg du skal snakke om det! Ellers kan du bare glemme din badedragt. Det er ikke den bedste løsning, men hvis det er det der skal til, for at du føler dig tilpas, så glem den.

Ps. Din far og bror kigger altså ikke på dig!!

Hilsen Hjælperen

  • Hjælperen, Pige, 12 år

Tror det er meget forskelligt fra familie til familie. Hjemme hos os har er der ingen af os der har noget imod at gå nøgne rundt men ved godt fra mine veninder at det kan være et problem. Flere af dem siger lissom dig at siden puberteten vil de ikke være nøgne foran deres far og brødre, nogen af dem ingen gang foran deres mor eller søster. Så der er ikke andet for end at du klæder dig om for dig selv så de ikke får set noget. De forstår det sikkert godt.

  • Hjælperen, Pige, 15 år

Fortæl dem om din usikkerhed og de skal nok forstå. Jeg ved jo ikke hvor gammel din bror er men måske din far kan snak med ham. Han er din bror og skal nok forstå og måske enda overask dig og være åben til det. måske kender han nogle i hans egen klasse som har det. eller også kan du få din mor til at snakke med ham om det, og så kan hun fortælle ham om det og hvorfor piger for det hvis han ikke allerede ved det’.

  • Your Girl, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat