Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bind og menstruation

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige!

For det første er det helt normalt at ens mens er regelmæssig fra starten. Det er en heldig ting, men du skal ikke gå hen og blive for overrasket hvis det ændre sig. Det sker for nogle.

Det andet var om de bind der og din mor. Se din mor er igennem det samme. Tro mig sig det som det er… Det usundt at lade vær med at skifte bind når du burde da det kan give skede svamp (det er feks når der er for fugtigt imellem ens ben og man ikke skifter bind eller trusseindlæg så ofte).

Ellers kunne du købe dem selv? Det kan godt være akavet, men folk tænker ikke over det i en butik. Husk nu at din mor er din støtte. Hun ved hvad det er og hvordan det føles, så jeg VED hun vil hjælpe dig. Det spild af tid at bekymre sig og gøre det ubehageligt for en selv.

Jeg fortælle min mor ALT om min mens. Når det gør ondt, hvor meget jeg bløder, når jeg bløder igennem, når jeg mangler bind og jeg skifter endda bind foran hende. Hun er også meget Van til det og skifter tampon og bind foran mig… Vi har altid været ret åbne overfor det, da vi vil styrke hinanden og være hinandens sten!

((:

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej søde.

1. Ja det er normalt. Det er jo forskelligt fra pige til pige.

2. Prøv måske at snakke med en søster (hvis du har en)
Men din mor vil sikkert forstå dig. (Hun havde/har det jo også)

Jeg håber du kan finde ud af det😊
Knus fra mig💖

  • Anonym, Pige, 15 år

GIRL GIRL GIRLLLL

Hey søde, jeg hedder Stormy, eller det er ikke mit rigtige navn, men jeg vil gerne være anonym og hjælpe folk (så godt jeg nu kan), der hvor jeg nu kan. –

Du skriver at din mens allerede er regelmæssig , selvom det er 4-5 måneder siden du fik din første mens , og du ved ikke om det er normalt, right?

Hvis vi lige starter med det: Så er det virkelig forskelligt fra pige til pige. Og du skal bare vide at det er altså helt normalt at ens mens er regelmæssig fra starten, og det ikke er noget du behøves at gå og bekymre dig om. Ens mens cyklus kan godt ændre sig, så din kan også blive uregelmæssig, og det er også helt normalt. Min pointe er her at det altså er helt normalt.

Du skriver også at du har svært ved at snakke om din mor om mens og bind, og der skal du bare vide at du langt fra er den eneste der har det på den måde.
I starten synes jeg personligt selv at det var underligt at snakke med min mor om det, og endnu mere mine veninder, og det er helt okay. Min pointe er at det nok skal komme.

Jeg har eksempelvis stadig svært ved at tale med min mor om mens, men jeg begynder at åbne mig mere og mere op for hende omkring det.

Men hvis du virkelig ikke føler at du kan snakke med din mor om det, så kan du jo fx snakke med din søster om det (hvis du altså har en), ellers så kan du gå ind på nettet og læse om mens, som på netdoktor eller sundhed.dk (du kunnne også skrive herind på børnetelefonen) ,

Det hjalp i hvert fald en del for mig❤️.

Jeg håber mit svar kunne bruges til et eller andet:)

  • Stormy, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat