Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Højde

Jeg er en pige på 14 og er omkring 184.

Jeg kan ikke rigtig li min højde.

Jeg føler mig også meget tynd

og vil gerne spise og træne mere,

men er bange får at det får mig til at gro mere.

Hvordan kan jeg tage vægt på uden at gro mere?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Del 1:
Det kan du nok ikke, men det er en meget dårlig ide at forblive tynd af den årsag. Jeg har selv haft Anorexi og tro mig jeg ved hvad jeg taler om.
Desuden tror jeg ikke du vokser særligt meget mere af at blive normalvægtig. Hvis du har vokset så meget imens du var tynd så har det måske ik så stor indflydelse for dig, plus jeg tror måske heller ik du vokser så meget mere. Du kan måske regne ud hvor meget mere du kommer til at vokse ud fra hvornår du fik din mens. Hvis du altså har fået den. Nogengange udebliver den også hvis man er for tynd.

Angående træning så kan du jo starte til en sport. Og hvis du gerne vil have muskler eller træner bliver du dsv nød til at få nok energi (kcal) så du kan bygge muskelmasse og ikke skader din krop.

  • Del 1, Pige, 14 år

Del 2:
PS jeg er 169 og bliver kaldt lav. Så du er ikke forfærdeligt langt fra “lav”. Mange synes foresten også det er pænt at være høj. Jeg har selv en super god veninder der er på din højde og jeg tænker slet ikke over at hun er høj når jeg er sammen med hende. Tænk på alle de høje modeller der findes. Der er også en del der tiltrækkes af høje piger. Det skal nok gå er sikker på at du er mega smuk.

Håber du kunne bruge svaret

  • Del 2, Pige, 14 år

Du bliver ikke højere af at spise mere. Din fremtidige højde lægger i dine gener, og kan kun påvirkes meget lidt af, hvad du spiser, og da du allerede er 14,kan du ikke rigtig ændre på, hvor høj du bliver. Jeg synes, du skal spise så meget, du har brug for, dvs. Indtil du er mæt. Hvis du bliver ved med at vokse kan du sige det til dine forældre og din læge.

  • Anonym

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat