Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bh

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, jeg er 17 år.
Jeg er noget ældre end dig men jeg forstår din situation 100 %.
Min bedste veninde har brugt også 75b da hun var 12 og vi hun var virkelig bange i starten for gå med bh i skole fordi hun var den eneste der gik med bh den gang. Men ligesom jeg sagde til hende dengang og som jeg ville sige til dig nu er, folk er i bund og grund ligeglade med om du går med bh eller ej og før eller siden ville alle de andre piger på din årgang også begynde og gå med bh.
Så jeg synes du bare skal gøre det, du skal ikke tænke på hvad de andre tænker eller siger.
Men hvis de siger noget så bare tænk, de er jaloux.
Som jeg sagde tidligere bare gør det, de andre skal nok også snart bruge bh.

  • Gymnasium elev, 17 år

Kære 12 årige pige jeg ved prasic hvordan du har det jer er selv lige fyldt 12 og bruger også bh jeg gør det såden at når vi bare har normale timer og såden så har jeg bh på og de dage vi skal have idræt tager jeg en trænings top på pigerne i min klasse ved heller ikke at jeg gør med bh jeg er også den der har de største bryster så jeg ved virkelig hvordan du har det og det er ikke en rar følelse men gør hvad der føles bedst for dig m.v.h E

  • E, Pige, 12 år

Du kan roligt begynde og bruge bh. Tror ikke så meget det er det de andre er opmærksomme på som på størrelsen. Sådan er det altid når man er før udviklet end de andre. Jeg er næstmest udviklet i min klasse og du kan tro man får tjekket bryster og røv og sprække ud af de andre når vi har idræt og skal bade. Og man får komentarer fra drengene! Jeg forsøger at ta det positivt og tænker at de andre piger nok bare er misundelige og nysgerrige og på et tidspunkt blir de jo også udviklet. Men som sagt tror jeg ikke det har noget med bh eller ej at gøre. Jeg går selv med bh men tror mest det er udviklingn der får de andre til og kigge og komentere. Ved det er svært men prøv og ta det positivt. Jeg ønsker dig al mulig held og lykke!

  • anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat