Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

bh

jeg er en pige på 13 år

og jeg har større bryster

end alle mine venner

og min mor siger

at jeg skal starte med at bruge bh

og jeg synes det er ret pinligt

for jer at eneste i min klasse

der bruger bh.

vh anonym

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej det er ikke noget at være pinlig over du er den du er om du bruger bh eller ej så vil det aldrig være pinligt det er kun pinligt vis du gør det pinligt så vis du ikke selv går det pinligt vil det ikke være pinligt ligesom menstruation vis du ikke gør det pinligt er det ikke pinligt

  • Olivia, Pige, 13 år

Kære pige på 13 ☀️💐🌴
Jeg kan sagtens forstå, at det kan være meget pinligt at være den første i din klasse til at bruge en bh; det ville jeg også selv synes. Men jeg tror alligevel, at du skal lytte til din mor. Her er tre muligheder – hvis jeg var dig, ville jeg vælge én af dem:

1. Du kunne tage den på alligevel – Min idé er, at du og din mor måske kan tage ud at shoppe, og så derfor finde en bh. Hvis du er for genert til det, kunne i måske bestille én online 🤗.
2. Du kan se, om der er nogle andre i din klasse der måske begynder at gå med én om en uge; så kan du være sikker på, at du ikke er den første 🪴.
3. Du kan spørge en veninde, du stoler på, om de snart skal begynde at gå med en bh. Det kan virke meget pinligt at spørge, men hende du spørger, er sikkert bare glad for at kunne hjælpe dig; sådan ville jeg i hvert fald have det, hvis jeg var din veninde 🌷.
Jeg håber, at mine råd vil kunne hjælpe dig 💖
Held og lykke! 🎀🎉🤩
De bedste hilsner,
Hjælperen
XX

  • Hjælperen, Pige, 11 år

Kære pige på 13 år
Jeg har også selv altid haft større bryster end alle mine jævnaldrende, og har for nyligt også købt ny bh efter at have gået i sports-bh i en længere årgang, fordi jeg har været ret usikker på mine bryster. Jeg ved ikke om du har prøvet at gå med det, men det hjalp i hvert fald mig meget, da de ligesom holder på dem og får dem til at se en smule mindre ud end med en rigtig bh.

Men jeg fik også selv min første bh i 13 års alderen, og der er virkelig ikke noget galt i det, nogle har bare større bryster mens andre har mindre, så har det jo alle dage været, og jeg har også de største bryster af alle mine veninder, og de misunder mig altid for at have lidt mere end dem.

Så selvom det måske kan virke grænseoverskridende så prøv og se det an, hvem ved, måske er der andre piger fra din klasse der også snart skal have en men heller ikke vil være den første.

Jeg håber virkelig det kan hjælpe, og husk at ligemeget hvad andre synes, så er du helt perfekt som du er!

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat