Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mave rumler

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

kære pige på 16 år. selv rumler min mave ret tit fordi jeg ik altid spiser morgenmad. morgenmad gør altid jeg for kvalme så jeg vil helst skippe det. (det er dog ikke altid en mugelighed når folk tænker over det lol). men noget du kunne prøve er tyggegummi, drik meget vand, og spis langsomt. fx, spis noget der mætter meget. hvis det ikke er fordi du er sulten, skulle du måske tale med en voksen/lærer om det. det kunne være en god ide.
håber jeg kunne hjælpe <3333

  • Anonym, Pige, 14 år

Jeg kan sige dig min mave rumler hvis jeg ikke får spist noget om morgenen, det er ret irreterende. Bare husk at spise om morgenen eller gange hvor din mave kan begynde at rumle. Det kan også sagtens være at du spiser for hurtigt, altså at din mave ikke kan nå at få alt maden igennem før det næste kommer. Husk spis langsomt, tag det roligt, når man spiser så chiller man sku bare. 😎

  • ™, Dreng, 15 år

Når du spiser hurtigt, så sluger du rigtigt meget luft. Så spis langsomt, nyd maden.

  • Jakob, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat