Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Barbering af ben

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa. Jeg er 12 og har også lyst til at barbere ben da jeg ogs har en del hår på benene. Igår sagde jeg sårn “ej mor jeg har altså ik lyst til at gå med shorts eller badetøj til sommer hvis mine ben ser sådan ud.” Hun sagde bare, så kan du begynde at shave dem men du skal bare vide at så kommer hårene hurtigere og mørkere ud så man skal blive ved med at shave dem.. prøv evt. at sige noget lignende.

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej med dig.

Jeg synes, at du bare skal sige det til din mor som det er. “At du synes dine hår stritter og, at du ikke vil gå med shorts eller nederdel til sommer begrund af det”. Jeg er næsten sikker på at hun vil forstå dig.

Men husk også at det er helt okay at have lidt hår på bene, det skader ikke, som jeg plejer at sige til mine venner “det er det uperfekte der gør os perfekt” jeg baber selv ben, så jeg forstår dig godt, men jeg bliver ikke flov hvis jeg har lidt strit hår.

Mit budskab er bare, at hvis alle bare er perfekt som de fleste gerne vil være, så kunne vi godt trænge til nogen der tør at være sig selv:) find du bare skraberen frem, men husk det i andre tilfælde, og baber ben for din skyld ikke for andres;)

Venlig hilsen

  • N#, Pige, 17 år

Hej

Jeg er selv 12 år, og har selv meget behåret ben. Så jeg ved hvordan du har det. Så jeg syns du Kan sige til din mor at du gerne vil gøre det for din egen skyld. At det du virkelig gerne vil og du gerne ville have kjole og shorts på når det bliver varmt. Husk at det nok skal gå og at dine ben er smukke som de er.

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat