Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Barbering

Hej,

jeg er 12 år og fylder snart 13.

Sidste gang jeg gik i bad til idræt

var der en dreng der spurgte

om jeg ikke skulle klippe busken…

det var akavet men jeg var enig,

jeg hvidste bare ikke hvordan,

derfor skriver jeg her…

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

En saks er et rigtig godt bud på hvordan man “klipper busken”;) Du kan såmen bare tage saksen og klippe hårene af, men husk at passe på. Du kan selv vælge, hvor langt det skal være. Hvis dette ikke er nok, kan du købe en barberskraber (kan købes i supermarkeder, matas og måske endda på apoteket). Start eventuelt med engangsskrabere.. De er billigere og nemmere at håndtere:) Husk ikke at lade andre vælge, hvordan de behåring skal se ud:))

Mange hilsner

  • Anonym, Pige, 21 år

Du kan bruge en skraber. Du skal bare huske at barbere med hårene og ikke imod dem, det kan give kløe eller gøre ondt.
Har selv lige været ude for noget med noget barbering hvor der også har været nogen der har kommenteret på at jeg havde en stor “busk” eller sådan noget, og det var IKKE rart. Så hvis du vil barbere dig skal det ikke være fordi de andre har kommenteret på din kropsbehåring.
Håber du finder ud af det:)

  • Anonym, Pige, 14 år

Busken som du kalder den, bestemmer du selv over. Gør som du finder bedst, hvad andre siger, kommer ikke dem ved. Nu er du kun 12. Men når du bliver ældre, og får en sød kæreste. Så det en god ide at lytte til hende. Hvis hun synes du skal fjerne den, så have det i baghovedet søde 😊.

Nu ved jeg ikke hvor meget i snakket om det i klassen. Men til info kan jeg fortælle, at busken er med til at udsender usynlige dufte, som giver pigen lyst til at lade sig forfører. Så det kan du bruge som modargument for ikke at fjerne den 😉

I forhold til at fjerne busken. Det med at passe på, og du kan bruge en lille saks. En lille trimmer er også en ide. Tag lidt af gangen, og pas på du ikke gør skade på dig selv. En skraber første gang, kan du selvfølgelig bruge, men tænker det bedst di først lærer, at ordne det på en måde, hvor risikoen for skade er mindst. Startede selv med en trimmer, da jeg begyndte at fjerne busken fra min skede, da jeg var bange for at skære mig selv.

Håber det kan bruges 😊

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat