Brev

Barbering

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Halløj!
Jeg kan godt forstå at du spørg! Det kan være jeg kan hjælp lidt 🙂
Du skal nok få skaffet dig en ny skraber, det er ikke så godt vis du skære dig der ned. Det kommer and på hvor meget du vil have af. Jeg barbere det af imellem benene, så det ikke stikker ud når jeg har bikini på. Jeg gør også hårende på Venus bjerget kortere, for at man ikke kan se dem igennem min bikini/undertøj.
For at køre det hele lidt nærmere, så kan man også putte lidt intim sæbe på inden du begynder.

Det kan godt klø efterfølgende, men det er helt normalt. Efter du har barbered dig 2-3 gange så stopper det nok.

Jeg håber virkelig jeg kunne hjælpe bare lidt <3

  • Maria, Pige, 13 år

Hejsa
Først om fremmest vil jeg sige at du burde skaffe dig din egen skraber (kan købes billigt i Normal) fordi der kan opstå infektioner hvis man deler skraber. Det kan nemlig også være grunden til at du føler der ikke kommer nogle hår af, fordi barbarbladene er måske blevet slidt op (man skal helst skifte dem ud reglmæssigt).
I forhold til benene vil jeg anbefale at du køber noget barberingsskum hvor du først gør dine ben fugtig med vand og derefter skører skummen godt ud. Så kan du barbere 1 område/stribe af gangen hvor du efter hver gang renser skraberen for ekstra skum og hår med noget vand. Til allersidst kan du efter badet smøre dine ben ind i noget fugtighedscreme eller aloe vera.
Det er en god ide først at tage en saks og klippe hårene af “dernede” sådan det er nemmere at barbere… Du bestemmer selv hvor du vil barbere dig (nogen barberer alle hårene væk og andre gør fx kun for oven lidt under maven) hvor du måske kunne starte bare med hårene for oven. Du skal være opmærksom på at passe godt på dernede og være forsigtig ikke at komme til at skære dig selv. Barber ALTID ned ad med hårenes retning.

Ellers findes der sikkert mange youtube videoer som kan hjælpe 🥰

  • Nora, Pige, 18 år

hej
først og fremmest er det vigtigt at du i presset for hårdt når du barbere dig. Hvis du presser får du sår, som det lyder som om du allerede har fået et par stykker af. Jeg ved godt folk siger det er vigtigt du altid gør det i hårenes retning, men det syntes jeg personligt ikke virker… Så jeg gør det mod hårenes retning🤯. “Derned” bruger jeg saks til, da jeg syntes det altid er ubehaget at skrabe.
håber det kunne bruges…

  • RW, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat