Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Barbering

Hej

Jeg vil gerne barbere mig dernede da jeg synes det er uhygiejnisk.

Men hvordan skal jeg gøre og burde jeg fortælle min mor?

Og vis nogle har prøvet det

kiggede de andre mærkeligt på jer til idræt i omklædningsrummet?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har ikke selv fortalt det til min mor. Tror ikke der er så stor chance for at hun opdager det da hun normalt ikke ser mig dernede. Jeg har en veninde som lige er begyndt at barbere sig og hun har fortalt det til sin mor for de render tit nøgne rundt derhjemme så det ville alligevel blive opdaget. Altså man blir altid checket ud til idræt, uanset om man er barberet eller ej. De andre piger kigger voldsomt på ens private dele så det er jeg vand til. Ca. halvdelen er barberet, den anden halvdel ikke så det er ikke fordi man blir kigget mere på af den grund.

  • TL, Pige, 14 år

Næsten alle piger i min klasse barberer sig forneden. Så det er bare helt naturligt at man er hårfri ved sprækken så der er ikke nogen der tar særlig notits af det ved badning. Jeg har ikke direkte fortalt det til min mor men hun ved det godt og siger ikke noget til det.

  • anonym, Pige, 14 år

Hej pige på 14.
Jeg synes det er op til dig om du fortæller det eller ej.
Jeg har personligt selv ikke sagt det, for det er ikke rigtigt noget der er vigtigt som sådan, for det er jo bare en barbering. Hvis det giver mening + så føler jeg også det ikke er noget min mor behøves at vide, ikke fordi at jeg tænker at hun vil have noget imod det hahah, men fordi det er privat, hvis jeg kan sige det på den måde.

Jeg vil anbefale at du først vasker dernede med sæbe og vand og herefter bruger en helt nyt barberblad. Du skal heller ikke gør det hver gang du er i bad. De første gange kan man godt få sådan nogle røde knopper, men det fordi din hud er følsom.

Håber mit svar kunne bruges til noget.

  • Stormy, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat